Ο γιος του Μπολσονάρου επιβεβαίωσε την υποψηφιότητά του για πρόεδρος της Βραζιλίας στις εκλογές του 2026

11/12/2025 | 18:50

Ο Βραζιλιάνος γερουσιαστής Φλάβιο Μπολσονάρου δήλωσε σήμερα ότι η απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος στις εκλογές του 2026 είναι «μη αναστρέψιμη», επιβεβαιώνοντας ότι θα αντιμετωπίσει τον νυν πρόεδρο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο 44χρονος Φλάβιο Μπολσονάρου είχε αφήσει να εννοηθεί ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα.

Σήμερα, μίλησε σε δημοσιογράφους αφού επισκέφθηκε τον πατέρα του, τον ακροδεξιό πρώην πρόεδρο Ζαΐρ Μπολσονάρου, που εκτίει ποινή κάθειρξης 27 ετών για απόπειρα πραξικοπήματος μετά την ήττα των εκλογών του 2022 από τον Λούλα.

«Του είπα ότι αυτή η υποψηφιότητα είναι μη αναστρέψιμη», είπε ο νεότερος Μπολσονάρο. «Και με τα δικά του λόγια, “δεν θα κάνουμε πίσω”. Τώρα είναι η ώρα να μιλήσουμε με ανθρώπους, ώστε να έχουμε τους σωστούς ανθρώπους στο πλευρό μας», συμπλήρωσε. 

Ο γερουσιαστής ανακοίνωσε για πρώτη φορά την Παρασκευή ότι ο πατέρας του τον στηρίζει για μια προεδρική υποψηφιότητα, μια είδηση που επηρέασε αρνητικά τις αγορές που ανέμεναν έναν πιο έμπειρο, φιλικό προς τις αγορές υποψήφιο, όπως ο κυβερνήτης του Σάο Πάολο, Ταρκίζιο ντε Φρέιτας, που εδραιώνει την υποστήριξη της δεξιάς. Ο Φρέιτας δήλωσε χθες Δευτέρα ότι θα υποστηρίξει τον Φλάβιο.

Ο γερουσιαστής Μπολσονάρου ευχαρίστησε τον Φρέιτας και είπε ότι κατανοεί την αντίδραση των αγορών σχετικά με τις «ανησυχίες» ότι ο Λούλα θα μπορούσε να παραμείνει στην εξουσία για μια ακόμη τετραετία, προσθέτοντας παράλληλα ότι η υποψηφιότητά του θα κερδίσει τώρα έδαφος για να αμφισβητήσει τον αριστερό νυν πρόεδρο.

Κλειστή η Ιόνια Οδός από Άρτα μέχρι Αμφιλοχία μετά την κατολίσθηση και το ρήγμα 200 μέτρων – Θα αργήσει η αποκατάσταση του έργου

Πάτρα: Παρανάλωμα του πυρός δύο αυτοκίνητα-Πεπεισμένες οι Αρχές για εμπρησμό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Βρήκε νεκρό τον 30χρονο σύζυγό της – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Στη φυλακή ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας για το σκάνδαλο με τα 3 εκατομμύρια ευρώ με φόντο την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Πάτρα: Αναστάτωση από τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων – Όχημα “καβάλησε” τη νησίδα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Τροχαίο με δίκυκλο στην εθνική οδό – Ένας τραυματίας-Φωτο & Βίντεο

Πάτρα: Το “μαγαζί” είχε από κοκαΐνη μέχρι χάπια έκσταση – Συνελήφθησαν δύο άτομα για εγκληματική οργάνωση – Έρευνες σε σπίτια της πόλης

Αχαΐα: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, νοσηλεύονταν σε κώμα και κατέληξε σε νοσοκομείο της Αττικής