Η συλλυπητήρια ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας Αχαΐας:
Συντετριμμένοι αποχαιρετούμε τη συντρόφισσα μας Δήμητρα Λιόπετα, που έφυγε εντελώς ξαφνικά και πρόωρα από κοντά μας σε ηλικία μόλις 27 ετών, το πρωί της 28ης Νοεμβρίου 2025.
Γέννημα θρέμμα Πατρινή, σπούδασε και αποφοίτησε από το Τμήμα Μηχανικών ΗΥ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών, με το μεταδοτικό της χαμόγελο να συντροφεύει κάθε στιγμή. Αγαπητή από όλους όσοι τη γνώριζαν και είχαν την τύχη να συμπορευτούν μαζί της.
Η Δήμητρα ή αλλιώς Δημητρούλα όπως συνηθίζαμε να τη φωνάζουμε, ήταν ενεργή και παρούσα από τα πρώτα φοιτητικά της χρόνια σε όλους τους αγώνες της νεολαίας, στις μικρές και μεγάλες μάχες, μέσα από τις γραμμές των ΕΑΑΚ και της ΛΑΕ-ΑΑ. Αλλά συνέβαλλε και σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα στην πόλη της Πάτρας και της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας, διατελώντας υποψήφια στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας.
Αποτέλεσε για όλους υπόδειγμα δύναμης, καθώς αναμετρήθηκε δύο φορές με τον καρκίνο, μία μάχη από την οποία βγήκε νικήτρια. Συνέχισε να βρίσκεται στην προμετωπίδα των αγώνων, με πείσμα, ανιδιοτέλεια και πίστη στην υπόθεση της αριστεράς και της κομμουνιστικής προοπτικής μέχρι το τέλος.
Για εμάς τους συντρόφους της, η απώλειά της αφήνει ένα τεράστιο κενό που δε μπορεί να καλυφθεί. Θα τη θυμόμαστε πάντα όπως την γνωρίζαμε όλα αυτά τα χρόνια. Χαμογελαστή, γενναιόδωρη και αλύγιστη.
Οι σκέψεις μας βρίσκονται με την οικογένεια της και τους οικείους της.
Το τελευταίο αντίο θα δοθεί αύριο 29 Νοεμβρίου στις 3 μ.μ. στο 3ο Νεκροταφείο Πατρών.
