Το πρώτο μήνυμα Ζελένσκι μετά τις συνομιλίες στη Γενεύη: Τα κρίσιμα θα τα πω με τον Τραμπ, δύσκολο να καταλήξουμε σε τελικό κείμενο

24/11/2025 | 22:56

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά τον νέο γύρο διαβουλεύσεων που διεξήχθησαν στη Γενεύη με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Σε μήνυμά του αμέσως μετά την επιστροφή της ουκρανικής αντιπροσωπείας, ο πρόεδρος της χώρας σημείωσε ότι η διαδικασία έχει προχωρήσει, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν ζητήματα που απαιτούν επίλυση πριν διαμορφωθεί το τελικό κείμενο του σχεδίου.

Ο Ζελένσκι τόνισε ότι τα πιο κρίσιμα σημεία της υπό διαμόρφωση συμφωνίας θα εξεταστούν σε απευθείας συζήτηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, υπογραμμίζοντας ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο. Οι συνομιλίες στη Γενεύη είχαν στόχο τη γεφύρωση των διαφορών ανάμεσα στο αμερικανικό σχέδιο και τις θέσεις του Κιέβου, με την ουκρανική πλευρά να επιδιώκει διασφαλίσεις για την κυριαρχία, την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

«Η Ουκρανία δεν θα αποτελέσει ποτέ εμπόδιο για την ειρήνη – αυτή είναι η αρχή μας, η κοινή μας αρχή, και εκατομμύρια Ουκρανοί προσδοκούν και αξίζουν μια αξιοπρεπή ειρήνη», ανέφερε ο Ζελένσκι, επισημαίνοντας ότι ο ουκρανικός λαός περιμένει μια λύση που δεν θα υπονομεύει τη μακροπρόθεσμη ασφάλεια της χώρας.

protothema.gr

Από την Ανθούπολη ο 46χρονος με το “καζίνο”! Από ποιους Πατρινούς επιχειρηματίες άρπαξε 270.000 ευρώ

Πάτρα: Μεγάλη ποσότητα χασίς σε σπίτι γνωστού επαγγελματία – Τι βρήκαν οι αστυνομικοί, πώς σχετίζεται με τις προ ημερών έρευνες για ναρκωτικά και όπλα

Εσωκομματικές εκλογές ΝΔ: Προηγείται ο Αντώνης Κουνάβης για την προεδρία στην ΔΕΕΠ Αχαΐας

Οριακή νίκη Κατσιγιάννη στην προεδρία της ΔΕΕΠ Αχαΐας – Ένσταση από Κουνάβη για επανακαταμέτρηση ψηφοδελτίων

Πάτρα: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 16χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό 12χρονης – Τι λέει ο δικηγόρος του-ΦΩΤΟ

ΝΔ – Εκλογή νέων οργάνων: Σε εξέλιξη η διαδικασία – Δείτε τα εκλογικά κέντρα – Ρεκόρ συμμετοχής στην Αχαΐα – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τραγωδία: Νεκρή μία γυναίκα που παρασύρθηκε μετά από σύγκρουση αυτοκινήτων – «Περπατούσε με την κόρη της που είναι ΑμεΑ»

Το IRIS γίνεται υποχρεωτικό – Αλλάζει ο τρόπος πληρωμών και αποδείξεων από 1η Δεκεμβρίου