Ζυμαρικά με πικάντικη σάλτσα και γαρίδες

24/11/2025 | 08:20

Υλικά
1 πακέτο ζυμαρικά mafalde ή fettuccine
1/2 φλ. λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1/2 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.γ. αλάτι
προαιρετικά μερικά φρέσκα ντοματίνια
3/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
7 κ.σ. ελαιόλαδο
Περίπου 450 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
Τριμμένο παρμεζάνα, για σερβίρισμα

Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Βράστε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατήστε 1/2 φλ. νερό από τα ζυμαρικά. Στραγγίξτε τα ζυμαρικά και επιστρέψτε τα στην κατσαρόλα.

Βήμα 2ο
Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε τα 5 κ.σ. ελαιόλαδο, τις ντομάτες, την πάπρικα, το μπούκοβο, 1/2 κ.γ. αλάτι και 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι σε ένα μεσαίο μπολ.

Βήμα 3ο
Ζεστάνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες και την υπόλοιπη ποσότητα αλατιού (1/2 κ.γ.) και μαύρου πιπεριού (1/4 κ.γ.). Μαγειρέψτε μέχρι οι γαρίδες να ροδίσουν ελαφρώς και να μαγειρευτούν εντελώς, περίπου 4 λεπτά. Προσθέστε 1/4 φλ. από το νερό που κρατήσατε από τα ζυμαρικά και συνεχίστε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας, μέχρι το νερό να εξατμιστεί σχεδόν εντελώς, περίπου 1-2 λεπτά.

Βήμα 4ο
Ανακατέψτε το μείγμα με την σάλτσα και τις γαρίδες με τα στραγγισμένα ζυμαρικά. Προσθέστε την υπόλοιπη ποσότητα νερού από τα ζυμαρικά (1/4 φλ.) αν χρειάζεται για να αραιώσετε τη σάλτσα. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και παρμεζάνα ή και μερικά φρέσκα ντοματίνια κομμένα στη μέση.

Για μέγιστη απόλαυση, επιλέξτε πλατιά, επίπεδα ζυμαρικά με κυματιστές άκρες, όπως τα mafaldine, ή μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με pappardelle ή fettuccine.

VITA

Από την Ανθούπολη ο 46χρονος με το “καζίνο”! Από ποιους Πατρινούς επιχειρηματίες άρπαξε 270.000 ευρώ

Πάτρα: Μεγάλη ποσότητα χασίς σε σπίτι γνωστού επαγγελματία – Τι βρήκαν οι αστυνομικοί, πώς σχετίζεται με τις προ ημερών έρευνες για ναρκωτικά και όπλα

Ο «Κος Αμιλκάρ» του Ρεφενέ στο θέατρο “Αγορά” για 2η εβδομάδα

Πάτρα: Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ – Ανακάλυψαν ναρκωτικά και όπλα μέσα σε σπίτι

Αχαΐα: Κι άλλο περιστατικό βίας με πρωταγωνιστές ανήλικους – Έστειλαν 17χρονο μαθητή στο νοσοκομείο

Πάτρα: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 16χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό 12χρονης – Τι λέει ο δικηγόρος του-ΦΩΤΟ

Τραγωδία: Νεκρή μία γυναίκα που παρασύρθηκε μετά από σύγκρουση αυτοκινήτων – «Περπατούσε με την κόρη της που είναι ΑμεΑ»

Εσωκομματικές εκλογές ΝΔ: Προηγείται ο Αντώνης Κουνάβης για την προεδρία στην ΔΕΕΠ Αχαΐας