Σπιτικές μπάρες ενέργειας με μπανάνα και σοκολάτα

16/11/2025 | 09:53

Με λίγα υλικά που υπάρχουν στο σπίτι, σε περίπου μια ώρα, μπορούμε να φτιάξουμε τις μπάρες που έδειξε ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno», παρέα με τη Φαίη Σκορδά.

Τα υλικά

300 γρ βρόμη
50 γρ μέλι
80 γρ λιναρόσπορο
3 μπανάνες
50 ml γάλα
150 γρ σταγόνες σοκολάτας
1 κσ κανέλα
1 κγ βανίλια
1 πρέζα αλάτι

Η διαδικασία

Στο μπολ ενός μίξερ κόβουμε τις μπανάνες σε κομμάτια και ρίχνουμε φυστικοβούτυρο. Κλείνουμε το μπολ και χτυπάμε καλά στο μίξερ.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε πρώτα τη βρόμη, τον λιναρόσπορο, την κανέλα, τη σόδα (σε σκόνη), το μέλι, λίγη σοκολάτα και ρίχνουμε γάλα, ανακατεύοντας με το χέρι.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα από το μίξερ στο μπολ και ανακατεύουμε καλά με το μίξερ.

Όταν είναι έτοιμο, σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, απλώνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά.

Όταν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, περιμένουμε να κρυώσει για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια το κόβουμε σε μπάρες. Η συνταγή είναι έτοιμη.

Πάτρα: Η φωνή αγωνίας της μάνας “Σώστε το γιό μου” – Ο Μάριος είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ρίου και ο ΕΟΜ απορρίπτει το αίτημα της μεταμόσχευσης!

Πάτρα: Μεγάλη φωτιά σε γνωστή επιχείρηση στην περιοχή του Γλαύκου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Δυτ. Αχαΐα: Πώς συνέβη η ασύλληπτη τραγωδία με τον 3χρονο – Τραυματίστηκε και ο άνδρας που το είχε αγκαλιά – Έπεσαν μαζί από τη μάντρα – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ

Δυτική Αχαΐα: Κατέληξε το 3χρονο αγοράκι που έπεσε από μάντρα – Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Καραμανδάνειο

Πάτρα: 23χρονος διέφυγε από την Ψυχιατρική του Ρίου και ταμπουρώθηκε σε μπαλκόνι – Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Ποιος είναι ο 48χρονος που βρέθηκε κρεμασμένος στις φυλακές Αγίου Στεφάνου

Πάτρα: Οδηγός παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο σε μπλόκο στην Ακτή Δυμαίων

Απέραντη θλίψη στην Αχαΐα που παραμένει σοκαρισμένη από την τραγωδία – Πώς έχασε την ζωή του ο μικρός Ανδρέας – Ανείπωτος πόνος για τους γονείς και τις αδελφούλες του – Αύριο η κηδεία του