Σπουδαία νίκη για τον Παναθηναϊκό, 2-1 τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο

10/11/2025 | 06:04

Ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε νικητής στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, που έριξε την αυλαία της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, δίνοντας τέλος στο νικηφόρο σερί του συλλόγου της Θεσσαλονίκης.

Οι «πράσινοι», με κεκτημένη ταχύτητα από το σπουδαίο «διπλό» στο Μάλμε, επιβλήθηκαν την Κυριακή με 2-1 του «δικεφάλου» του Βορρά στη Λεωφόρο, κι έτσι δεν τον άφησαν να… πετάξει εκ νέου στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μετά την αποψινή πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα η ομάδα του Λουτσέσκου έμεινε στους 23 βαθμούς και πλέον είναι στο -2 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, με τους γηπεδούχους από τη μεριά τους να φτάνουν με το σημερινό «τρίποντο» τους 15, έχοντας κι ένα ματς λιγότερο (αυτό με τον ΟΦΗ).

Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ ήταν εκπληκτική στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο σημείωσε τα δύο γκολ της με τους Πάντοβιτς (20’) και Γεντβάι (31’), ενώ είχε κι ένα δοκάρι με τον Τετέ (27’).

Στο β’ ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, μείωσαν με το εκπληκτικό γκολ του Κωνσταντέλια στο 61’, ωστόσο οι «πράσινοι» διατήρησαν το προβάδισμά τους, επιστρέφοντας έτσι στις επιτυχίες, μετά την ήττα στον Βόλο.

Ο αγώνας

O Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο ντέρμπι, πήρε τα «ηνία» του αγώνα, πιέζοντας ψηλά τους Θεσσαλονικείς, με στόχο ένα γρήγορο γκολ.

Το τριφύλλι απείλησε για πρώτη φορά στο 10’ όμως ο Μπάμπα πρόλαβε να μπλοκάρει το σουτ του Πάντοβιτς. Στο 12’ ο Σιώπης πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς από το κέντρο του γηπέδου, καθώς από απομάκρυνση ο διεθνής χαφ παραλίγο να σκοράρει, με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να πηγαίνει μόλις άουτ!

Στο 20’ ο Τσιριβέγια έβγαλε μία διαγώνια «30άρα» μπαλιά προς τον Κυριακόπουλο στα αριστερά, εκείνος έκανε μία δυνατή χαμηλή σέντρα που πέρασε απ’ όλη την άμυνα των φιλοξενουμένων κι ο επερχόμενος Πάντοβιτς από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.

Στο 27’ από κλέψιμο ψηλά, ο Τετέ κουβάλησε την μπάλα και πλάσαρε με το δεξί απ’ το όριο της περιοχής, με τον Τσιφτσή να αποκρούει με τα ακροδάχτυλα και την μπάλα να κυλάει παράλληλα με τη γραμμή πριν απομακρύνει η άμυνα του ΠΑΟΚ.

Στο 31’ ο Κυριακόπουλος «οδήγησε» την μπάλα προς τα μέσα αποφεύγοντας τρεις αντιπάλους, έδωσε προς τον Γεντβάι κι εκείνος στον Τετέ.

Ο Βραζιλιάνος την επέστρεψε κι ο Γεντβάι έπιασε ένα δυνατό σουτ με την μπάλα να κοντράρει και πάνω στον Μεϊτέ και να φεύγει «σφαίρα» στη γωνία του Τσιφτσή για το «πράσινο» 2-0.

Αυτό ήταν με διαφορά το καλύτερο φετινό ημίχρονο για το «τριφύλλι» που κυριάρχησε απόλυτα απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε πολλά προβλήματα στον άξονα, χωρίς μάλιστα να έχει πάρει πολλά πράγματα από τους Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλια και Ντεσπόντοφ.

Στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου προέκυψε πρόβλημα στο «τριφύλλι» με τον Κυριακόπουλο, ο οποίος, λόγω μυϊκού τραυματισμού έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 50’, με τον Μλαντένοβιτς να παίρνει τη θέση του.

Στο 58′ ο Λουτσέσκου ανακάτεψε την τράπουλα περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Τάισον και Μπιάνκο αντί των Ντεσπόντοφ και Οζντόεφ , αντίστοιχα, με τον δικέφαλο να μπαίνει εκ νέου στο παιχνίδι στο 61΄με ένα εκπληκτικό γκολ του Κωνσταντέλια.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός πήρε την μπάλα στα αριστερά της περιοχής και, αφού «άδειασε» τον Γεντβάι, μείωσε σε 2-1 με ένα υποδειγματικό πλασέ με το δεξί στην απέναντι γωνία.

Αυτό το γκολ άλλαξε πλήρως την εικόνα του αγώνα με τους Θεσσαλονικείς να παίρνουν ψυχολογία και να ψάχνουν το γκολ της ισοφάρισης.

Εντούτοις στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ έχασε τον «Ντέλια».

Στο 75’ ο διεθνής άσος  αποχώρησε τραυματίας από το γήπεδο «πιάνοντας» τον οπίσθιο μηριαίο μυ του κι εφόσον επιβεβαιωθεί πιθανή θλάση, θα «χάσει» τα δύο παιχνίδια της εθνικής Ελλάδας με την Σκωτία και τη Λευκορωσία στο επερχόμενο «παράθυρο» των εθνικών ομάδων.

Στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΟΚ πίεσε αρκετά, η άμυνα του Παναθηναϊκού κράτησε ως το τέλος το προβάδισμα στο σκορ και οι «πράσινοι» πανηγύρισαν μία πολύ σημαντική νίκη, που τους κρατάει «ζωντανούς» στους εγχώριους στόχους τους.

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-1

Γκολ: 20′ Πάντοβιτς (Παναθηναϊκός), 31′ Γέντβαϊ (Παναθηναϊκός), 61′ Κωνσταντέλιας (ΠΑΟΚ)

Κίτρινες: Τζούριτσιτς (Παναθηναϊκός), Γιακουμάκης (ΠΑΟΚ), Τάισον (ΠΑΟΚ), Σιώπης (Παναθηναϊκός)

Κόκκινες:

Δοκάρια: 27′ Τετέ (Παναθηναϊκός)

Παναθηναϊκός: Λαφόν, Γέντβαϊ, Πάλμερ-Μπράουν, Τουμπά, Κυριακόπουλος (50′ λ.τ. Μλαντένοβιτς), Τσιριβέγια, Σιώπης (74′ Τσέριν), Τζούριτσιτς (85′ Μαντσίνι), Τετέ (75′ Μπακασέτας), Ζαρουρί, Πάντοβιτς (85′ Πελίστρι)

ΠΑΟΚ: Τσιφτσής, Κένι, Κεντζιόρα, Λόβρεν, Μπάμπα, Οζντόεφ (58′ Μπιάνκο), Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (58′ Τάισον), Κωνσταντέλιας (76′ λ.τ. Ιβάνουσετς), Ζίβκοβιτς, Γιακουμάκης (68′ Τσάλοφ)

Διαιτητής: Σλάγκερ Βοηθοί: Βασίτσκι, Φριτς 4ος: Πολυχρόνης VAR: Μίλερ, Ευαγγέλου.

Σπουδαία νίκη για τον Παναθηναϊκό, 2-1 τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο
Σπουδαία νίκη για τον Παναθηναϊκό, 2-1 τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο
Σπουδαία νίκη για τον Παναθηναϊκό, 2-1 τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο
Σπουδαία νίκη για τον Παναθηναϊκό, 2-1 τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο
Σπουδαία νίκη για τον Παναθηναϊκό, 2-1 τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο
Σπουδαία νίκη για τον Παναθηναϊκό, 2-1 τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο

Θρήνος στην Πάτρα: “Έφυγε” η δικηγόρος Τέτη Τζαμαλούκα – Την Παρασκευή η κηδεία της

Ξέσπασε ο Αντώνης Κανάκης: «13 ώρες εργασίας το 2025 σε μια ευρωπαϊκή χώρα και η Νίκη Κεραμέως με 1,3 εκατομμύριο»

Πάτρα – ΝΕΟΤΕΡΑ: Έσβησε η φωτιά που ξέσπασε στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων – ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ

Η Πάτρα αποχαιρετά τον Θρασύβουλο Μαυρομμάτη: Συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του – Tη Δευτέρα η κηδεία του

Πάτρα: “Άγουροι” εκβιαστές με λίστα θυμάτων συμμαθητές τους – Ζητούσαν χρήματα για να μην τους ξυλοκοπήσουν και προκαλέσουν φθορές ακόμα και στα σπίτια τους!

Αχαΐα: Άνδρας υπέστη ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια εργασιών, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Πέθανε ο θρυλικός σχεδιαστής Ντίμης Κρίτσας

«Ρε παιδιά, είμαστε με τα καλά μας;» – Επίθεση Μαρινάκη σε Πελετίδη για το ξήλωμα πινακίδων σε σχολείο