Ταυτοποιήθηκε ως εμπλεκόμενος στο μακελειό στα Βορίζια Ηρακλείου, ο γαμπρός του 39χρονου Φανούρη Καργάκη, ο οποίος συνελήφθη από τις αρχές το μεσημέρι της Τετάρτης (05.11.2025).
Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του 43χρονου γαμπρού του Φανούρη Καργάκη, που σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυρών το περασμένο Σάββατο, αφού σε σπήλια που βρίσκεται σε κτήμα ιδιοκτησίας του στην περιοχή των Βοριζίων Ηρακλείου, όπου συνέβη το μακελειό, βρέθηκε μια καραμπίνα, ένα πιστόλι, φυσίγγια αλλά και σφαίρες από 9αρι περίστροφο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μαρτυρίες «έκαψαν» τον 43χρονο, που ανέφεραν ότι τον είδαν να ρίχνει από ψηλά στο χωριό. Ωστόσο, δεν βρέθηκε ο οπλισμός που φέρεται να είχε χρησιμοποιήσει ο 43χρονος κατά τη διάρκεια της αιματηρής συμπλοκής.
Ο 43χρονος πλέον κατηγορείται για οπλοκατοχή αλλά και για τη συμμετοχή του στο αιματηρό επεισόδιο. Ο ίδιος είχε κατηγορηθεί για τη ζωοκλοπή για την οποία έχει φυλακιστεί συγγενής του 38χρονους Φανούρη Καργάκη, πριν μερικούς μήνες, αλλά δεν είχε φυλακιστεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 43χρονος γαμπρός του Φανούρη Καργάκη που συνελήφθη φέρεται να είναι ο άνθρωπος που πυροβολούσε με καλάσνικοφ από ταράτσα κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν της ζωή τους ο 39χρονος συγγενής του και η 56χρονη Ευαγγελία Φραγκιαδάκη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η 56χρονη γυναίκα φέρεται να πυροβολήθηκε από καλάσνικοφ με αποτέλεσμα να ερευνάται πλέον εάν το όπλο που φέρεται να χρησιμοποιούσε ο 43χρονος άνδρας κατά τη διάρκεια της συμπλοκής να είναι αυτό που της προκάλεσε τον θανατηφόρο τραυματισμό.
Σε βάρος του σχηματίστηκε σχετική δικογραφία στο πλαίσιο του αυτοφώρου και θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ το προανακριτικό υλικό που αφορά τη συμμετοχή του και τον ρόλο του στο ένοπλο περιστατικό υποβλήθηκε στην ανακριτική Αρχή.
Προθεσμία για τη Δευτέρα
Προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα 10/11/2025 στις 11 το πρωί ζήτησαν και έλαβαν τα τρία αδέλφια ηλικίας 19, 27 και 29 ετών που κατηγορούνται για συμμετοχή στο μακελειό των Βοριζίων.
Οι ίδιοι δεν έχουν παραδεχτεί ότι πυροβόλησαν κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, ενώ φέρονται να έχουν αφήσει υπονοούμενα για τους συγγενείς τους που νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ, ότι εκείνοι άνοιξαν πυρ στο κέντρο του χωριού.
Στο Αστυνομικό Μέγαρο, όπου κρατούνται μετά την παράδοσή τους χθες τα τρία αδέλφια, έφτασε για τη διαδικασία Ανακριτής προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα να υπάρξει ένταση. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομια και η απολογία τους αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου.
Νωρίτερα, στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου οδηγήθηκε ο ανήλικος γιος του ιδιοκτήτη ξενοδοχείου, ο οποίος κατηγορείται ότι υπέθαλψε – κρύβοντας μια βραδιά- τον ένα από τους τρεις κατηγορούμενους που παραδόθηκαν χθες στις αστυνομικές αρχές.
Ο 17χρονος αφέθηκε ελεύθερος, ενώ του ορίστηκε δικάσιμος για τις 25 Φεβρουαρίου 2026, ενώ ο πατέρας του που συνελήφθη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, δικάστηκε με την αυτόφωρη διαδικασία και αφέθηκε επίσης ελεύθερος.
Αύριο Πέμπτη αναμένεται να απολογηθούν στο ΠΑΓΝΗ, όπου νοσηλεύονται φρουρούμενοι, και οι άλλοι δυο κατηγορούμενοι για το μακελειό.
newsit.gr
