Το Ισραήλ παρέλαβε λείψανα που εκτιμά πως δεν ανήκουν σε ομήρους της Χαμάς

01/11/2025 | 08:11

Λείψανα τα οποία εκτιμά πως δεν ανήκουν σε ομήρους που κρατούσε η Χαμάς, παρέλαβε το Ισραήλ μέσω του Ερυθρού Σταυρού χθες Παρασκευή (31.10.2025).

«Δεν γνωρίζουμε εάν τα λείψανα που μας παρέδωσαν ανήκουν σε ομήρους (σ.σ. της Χαμάς)», δήλωσε στρατιωτική πηγή του Ισραήλ στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

«Εξ όσων γνωρίζουμε, δεν νομίζουμε ότι πρόκειται για λείψανα ομήρων», σημείωσε και συμπλήρωσε πως μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της ιατροδικαστικής υπηρεσίας για την προβλεπόμενη διαδικασία ταυτοποίησης.

Νωρίτερα χθες, η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) είχε ανακοινώσει πως κλιμάκιό της «διευκόλυνε τη μεταφορά τριών σορών στις ισραηλινές αρχές».

Βάσει της συμφωνίας για κατάπαυσης του πυρός, η Χαμάς απελευθέρωσε στις 13 Οκτωβρίου τους 20 ομήρους που κρατούσε στη Λωρίδα της Γάζας. Όφειλε, επίσης, να έχει παραδώσει τα λείψανα 28 νεκρών ομήρων, αλλά μέχρι σήμερα έχει επιστρέψει 17 σορούς, επικαλούμενη δυσκολίες στην ανεύρεσή τους κάτω από τα ερείπια κτιρίων που ισοπεδώθηκαν εξαιτίας των ισραηλινών επιθέσεων στο παλαιστινιακό θύλακα.

Οι καθυστερήσεις έχουν προκαλέσει οργή στην ισραηλινή κυβέρνηση, που κατηγορεί τη Χαμάς για παραβίαση των όρων της συμφωνίας εκεχειρίας.

Οι “έξυπνες” κάμερες μπήκαν και στην Πάτρα – Σε ποια σημεία θα μας καταγράφουν

Πάτρα: Άνοιξε η κυκλοφορία στο μπλόκο της Περιμετρικής-Οι αγρότες παρέδωσαν δύο λωρίδες μετά από συμφωνία μα την Αστυνομία-Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Κλειστή η Περιμετρική μέσα στις γιορτές από τους αγρότες – Έπεται κυκλοφοριακή κατάρρευση στην Πάτρα!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Αγρίνιο: Σμπαράλια έγινε αυτοκίνητο μετά από τροχαίο με εγκλωβισμό του οδηγού (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Νέο “χτύπημα” της Δίωξης Ναρκωτικών – Χειροπέδες σε μάνα και γιο

Πάτρα: ΙΧ “καρφώθηκε” σε πινακίδα εμπορικού κέντρου (ΦΩΤΟ)

Ξεκινάει σήμερα το πρόγραμμα για την παχυσαρκία με 30.000 δικαιούχους – Ποιοι θα λάβουν σήμερα και αύριο SMS