Σαρκοζί: Στις 10 Νοεμβρίου η ακρόαση για το αίτημα αποφυλάκισης

31/10/2025 | 20:47

Στις 10 Νοεμβρίου ενώπιον του Ποινικού Τμήματος του Εφετείου του Παρισιού και εντός των προθεσμιών που ορίζει η δικαιοσύνη, θα πραγματοποιηθεί η ακρόαση για το αίτημα αποφυλάκισης του Νικολά Σαρκοζί. Οι δικαστές θα κρίνουν αν ο πρώην πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας μπορεί να αφεθεί ελεύθερος μέχρι την έναρξη της δίκης του, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει πριν από τις 25 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, οι συνήγοροι υπεράσπισης του Νικολά Σαρκοζί αναμένεται να επικαλεστούν το άρθρο 144 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, υποστηρίζοντας ότι ο πρώην πρόεδρος δεν πληροί κανένα από τα κριτήρια που δικαιολογούν τη συνέχιση της προσωρινής κράτησης. Επιπλέον θα υποστηρίξουν πως το καθεστώς προσωρινής κράτησης διαφέρει ουσιαστικά από εκείνο της εκτέλεσης μιας ποινής μετά από οριστική καταδίκη, ακόμη κι αν πρόκειται για απόφαση πρώτου βαθμού.

Αν το δικαστήριο κάνει δεκτό το αίτημά του, οι δικαστές θα μπορούσαν να του επιβάλουν περιοριστικούς όρους, όπως ηλεκτρονικό βραχιολάκι, αυστηρό δικαστικό έλεγχο ή την καταβολή χρηματικής εγγύησης. Αντίστοιχα μέτρα έχουν επιβληθεί και σε άλλους κατηγορούμενους, όπως στην περίπτωση του Ουαχίντ Νασέρ, ο οποίος είχε καταδικαστεί με παρόμοιο καθεστώς προσωρινής αποφυλάκισης υπό επιτήρηση.

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο