Παρουσίαση βιβλίου στην Πάτρα: “Θάνατοι Στη Χούντα”

30/10/2025 | 15:50

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Παρουσίαση βιβλίου στην Πάτρα: "Θάνατοι Στη Χούντα"

50 χρόνια μετά την πτώση της χούντας για πρώτη φορά   παρουσιάζονται λεπτομερώς όλες οι περιπτώσεις των  

θανάτων που συνδέθηκαν με το καθεστώς.  

Θάνατοι λόγω αντιδικτατορικής δράσης, «αυτοκτονίες»,  «ατυχήματα», «ασθένειες», «εξαφανίσεις».

Θάνατοι  συνεπεία κακουχιών από τις εξορίες και πολυάριθμες  ακόμα φημολογούμενες περιπτώσεις ανώνυμων και  επώνυμων προσώπων παρουσιάζονται αναλυτικά σε  αυτή την πολυετή, προσωποκεντρική έρευνα. 

247 κατονομασμένες περιπτώσεις θανάτων για τους  οποίους ευθυνόταν ή κατηγορήθηκε το καθεστώς και οι  κύκλοι του. Πάνω από 250 συνεντεύξεις οικείων  προσώπων, 290 φωτογραφίες, άγνωστα ή δημοσιευμένα  

αρχεία και μαρτυρίες αποτυπώνουν για πρώτη φορά τις ιστορίες των θυμάτων της  χούντας, συνολικά και εξατομικευμένα. 

Η ιστορική αλήθεια αναζητά τις πραγματικές της διαστάσεις μέσα στις ανείπωτες  προσωπικές μαρτυρίες και βιώματα, στα «ψιλά γράμματα» και σε όσα αφέθηκαν στη  σιωπή. Διερευνώνται υποθέσεις γνωστές ή κρυμμένες στην αφάνεια που περιμένουν  να δικαιωθούν από την ιστορική μνήμη. 

Με την έρευνα αυτή επιστρέφουμε στους ανθρώπους που τους χρωστάει η Ιστορία.  Αυτή ήταν η ζωή τους και αυτός ο θάνατός τους. 

Ο Δημήτρης Βεριώνης γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Καρέα. Είναι απόφοιτος των τμημάτων  «Ελληνικός Πολιτισμός» και «Ευρωπαϊκός Πολιτισμός» της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του  Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, καθώς και της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και  Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.). Έχει αρθρογραφήσει στην εφημερίδα Εποχή, στο περιοδικό Historical Quest και σε άλλα έντυπα μέσα, έχει συμμετάσχει στο βιβλίο της Maxine Ventham Spike Milligan: His Part In  Our Lives (Λονδίνο, Robson Books, 2002) και έχει διατελέσει επί σειρά ετών πρόεδρος του «Peter Sellers  Appreciation Society» και αρχισυντάκτης του περιοδικού PSAS Magazine. Έχει κυκλοφορήσει πέντε  δίσκους ως τραγουδοποιός, έχει πάρει μέρος σε πολλές συναυλίες και έχει γράψει μουσική για θέατρο. 

Επιπλέον στοιχεία για το βιβλίο θα βρείτε στο toposbooks.gr

Πάτρα: Η ανήλικη τα “έτσουζε” και οι υπεύθυνοι του καταστήματος βρέθηκαν με χειροπέδες

Ο δρόμος-καρμανιόλα: Ο 25χρονος Αλέξανδρος από την Πάτρα “έσβησε” επί τόπου στο τροχαίο! – 4 νεκροί σε 6 μήνες!

Πάτρα: Άγριο επεισόδιο σε νυχτερινό μαγαζί – Τον έριξε αναίσθητο από γροθιά και όπλισε πιστόλι σε βάρος του

Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο οπαδικής βίας ανάμεσα σε ανήλικους-Ο ένας τραυματίστηκε από μαχαίρι-Συνελήφθη ο δράστης

Με υπερηφάνεια η μεγάλη παρέλαση για το έπος της 28ης Οκτωβρίου στην Πάτρα-ΔΕΙΤΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Pink the city 2025: Η παρουσία της 6ης ΥΠΕ με το πρόγραμμα “EUCanScreen” – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πάτρα: Οι μαθητές τίμησαν την Εθνική Επέτειο – Κατέθεση στεφάνων στην πλ. Όλγας ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ματαιώθηκε το μαθητικό πάρτι με άφθονο αλκοόλ σε κλαμπ, μετά το ρεπορτάζ του tempo24