Σφοδρές αντιδράσεις για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ Κλειτορίας και Δάφνης Καλαβρύτων

Χωρίς καμία διαβούλευση και με αιφνιδιαστικό τρόπο, η διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων αποφάσισε το κλείσιμο των καταστημάτων ΕΛΤΑ στην Κλειτορία και τη Δάφνη Καλαβρύτων σύμφωνα με το kalavrytanews.com, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες που μένουν χωρίς πρόσβαση σε βασικές ταχυδρομικές υπηρεσίες.

Η απόφαση αυτή δεν αποτελεί απλώς μια «οικονομική προσαρμογή» αλλά ένα ακόμη βήμα στην υποβάθμιση των μικρών και απομακρυσμένων περιοχών, που βλέπουν το κράτος να αποσύρεται σταδιακά από τις υποχρεώσεις του απέναντι στους πολίτες.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, με ιστορία άνω των 190 ετών, υπήρξαν θεμέλιο της κοινωνικής και επικοινωνιακής συνοχής της χώρας. Για δεκαετίες εξυπηρετούσαν όχι μόνο την αλληλογραφία, αλλά και πλήθος υπηρεσιών — από πληρωμές λογαριασμών και συντάξεων έως την καθημερινή επαφή των πολιτών με το κράτος.

Σήμερα, όμως, η λεγόμενη «ψηφιακή μετάβαση» φαίνεται να χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για περικοπές και λουκέτα. Οι κάτοικοι πληρώνουν το τίμημα της «αναδιοργάνωσης», ενώ η διοίκηση αγνοεί τις πραγματικές ανάγκες τους.

Το Υπερταμείο και η συρρίκνωση των υπηρεσιών

Από το 2020, τα ΕΛΤΑ ανήκουν εξ ολοκλήρου στο Υπερταμείο (ΕΕΣΥΠ), και η στρατηγική που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια δείχνει ξεκάθαρα ότι η «προσαρμογή στην ψηφιακή εποχή» σημαίνει στην πράξη απομάκρυνση του δημόσιου αγαθού από τον πολίτη.

Η Κλειτορία και η Δάφνη Καλαβρύτων γίνονται έτσι τα πρώτα θύματα μιας πολιτικής που υπονομεύει το δικαίωμα των κατοίκων σε βασικές υπηρεσίες και ακυρώνει τον ιστορικό ρόλο των ΕΛΤΑ ως φορέα εξυπηρέτησης και κοινωνικής παρουσίας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

«Μια απόφαση χωρίς λογική και σεβασμό»

Κάτοικοι και τοπικοί φορείς εκφράζουν έντονη ανησυχία και αγανάκτηση, ζητώντας την άμεση ανάκληση της απόφασης και τη διασφάλιση ότι οι ταχυδρομικές υπηρεσίες θα παραμείνουν προσβάσιμες για όλους, ανεξαρτήτως τόπου κατοικίας.

Όπως σημειώνει ο Νίκος Κυριαζής σε κείμενό του για το Καλάβρυτα-News, «πρόκειται για μια απόφαση που δεν είναι απλώς δυσάρεστη, αλλά χαρακτηριστική μιας πολιτικής που υποβαθμίζει τις τοπικές κοινωνίες».

Κλειστή η Ιόνια Οδός από Άρτα μέχρι Αμφιλοχία μετά την κατολίσθηση και το ρήγμα 200 μέτρων – Θα αργήσει η αποκατάσταση του έργου

Πάτρα: Βρήκε νεκρό τον 30χρονο σύζυγό της – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Στη φυλακή ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας για το σκάνδαλο με τα 3 εκατομμύρια ευρώ με φόντο την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Πάτρα: Παρανάλωμα του πυρός δύο αυτοκίνητα-Πεπεισμένες οι Αρχές για εμπρησμό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Αναστάτωση από τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων – Όχημα “καβάλησε” τη νησίδα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Τροχαίο με δίκυκλο στην εθνική οδό – Ένας τραυματίας-Φωτο & Βίντεο

Στην Πάτρα ο Άδωνις Γεωργιάδης – Επίσκεψη στα νοσοκομεία με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Σύγκρουση ΙΧ με δίκυκλο – Δύο τραυματίες