Για την επίκίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στην Ξερόλακκα ζητά απρέμβαση ο δημοτικός σύμβουλος Φίλιππός Οικονόμου, μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε, ενώ οι σχετικές φωτογραφίες που δημοσίευσε είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί.
Συγκεκριμένα ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Σβόλη σε ανάρτησή του σημειώνει: Σήμερα πήγα στην Ξερόλακα του Δήμου Πατρέων και αντίκρισα για ακόμα μια φορά τα επικίνδυνα λύματα που προέρχονται από τον σκουπιδότοπο που το 2014 θα είχε κλείσει ο Δήμαρχος….
Άμεσα έκανα επίσημη καταγγελία στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Στυλιανό Μπλέτσα και στον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας κ. Φωκίων Ζαΐμη.
Αναφέρω και ζητώ:
Παρακαλώ για την επέμβασή σας ως αρμόδιοι φορείς για την κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή γύρω από την περιοχή της Ξερόλακας του Δήμου Πατρέων και στον ποταμό Μείλιχο.
Μετά τις πρωινές βροχοπτώσεις λύματα προερχόμενα από την ξερόλακκα ρέουν ανεξέλεγκτα σε καλλιέργειες, σε κεντρικό δρόμο που καταλήγει στην πόλη και μέσο του ποταμού Μείλιχος καταλήγουν στον Πατραικό κόλπο.
Ζητώ άμεση παρέμβαση για την λήψη δειγμάτων από τα λύματα και την ανάλυσή τους.
Επίσης σας αναφέρω ότι είναι έντονη η δυσοσμία τους
Συμβαίνει για πολλοστή φορά.
Καταγγέλλω την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής.
Ανευθυνότητα – Αδιαφορία – Εγκατάλειψη!!!

