Πέθανε ο ηθοποιός Κοσμάς Φουντούκης – Ήταν πρωταγωνιστής του Πάνου Κοκκινόπουλου στον «Κόκκινο κύκλο»

19/10/2025 | 19:36

«Έφυγε» από τη ζωή ο γνωστός Έλληνας ηθοποιός, Κοσμάς Φουντούκης κα ο θάνατός του σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο.

Τη δυσάρεστη είδηση για τον χαμό του ηθοποιού έκανε γνωστή ο συνάδελφός του, Κώστας Μπερικόπουλος, πρωταγωνιστής της σειράς «Maestro», με μία λιτή ανακοίνωση στα social media το απόγευμα της Κυριακής (19.10.2025).

«Έφυγε ο Κοσμάς Φουντούκης. Στο καλό, μοναδικό πλάσμα», έγραψε ο Κώστας Μπερικόπουλος σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ανάρτηση για τον θάνατο του Κοσμά Φουντούκη έκανε και ο επίσης ηθοποιός, Φαίδων Καστρής.

«Αχ Κοσμά μου αγαπημένε…

Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Χρήστος Τακτικός, Κοσμάς Φοντούκης κι εγώ να θυμάμαι, καλή αντάμωση φίλοι μου αγαπημένοι.

Με τον Κοσμά γνωριζόμαστε μια ζωή, όχι μόνο που ταξιδέψαμε την Αντιγόνη, για ένα χρόνο, μια παγκόσμια περιοδεία το 2002-3 κι αμέσως μαζί και στον Ίωνα, είχαμε εκείνη τη σπάνια επαφή, που δεν χρειάζεται πολλή παρέα, πολλή συναναστροφή, ένας σπουδαίος καλλιτέχνης ηθοποιός που τον θαύμαζα κι έτρεχα πάντα να τον χαρώ.

Στο φως θα βρεθούμε φίλοι, στο φως πάλι μαζί», έγραψε στην σπαρακτική του ανάρτηση.

Επίσης ανάρτηση για τον Κοσμά Φουντούκη έκανε και ο ηθοποιός Νίκος Χατζόπουλος.

«Ο Κοσμάς ήταν ένας σπάνιος καλλιτέχνης. Ένα μυαλό που πετούσε σπίθες. Μια σαγηνευτική, εντελώς ιδιαίτερη σκηνική παρουσία. Μια καρδιά με τεράστιες ευαισθησίες και με χώρο για τους πάντες. Ένας βαθιάς καλλιέργειας πνευματικός άνθρωπος. Ο Κοσμάς Φοντούκης σήμερα το πρωί πέταξε μακριά μας. Αντίο, φίλε», έγραψε στο Facebook.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κοσμάς Φουντούκης ήταν ένας low profile άνθρωπος και δεν υπάρχουν πληροφορίες για την προσωπική του ζωή, αλλά ούτε και για τον λόγο που «έφυγε» από τη ζωή.

Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης είχε πάρει μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, με μεγάλη επιτυχία, ενώ έχει γίνει γνωστός και μέσα από την τηλεόραση, καθώς ήταν πρωταγωνιστής του Πάνου Κοκκινόπουλος στην αστυνομική σειρά «Κόκκινος κύκλος».

Επίσης ο Κοσμάς Φουντούκης είχε πάρει μέρος και στις ταινίες «Xenia», «J.A.C.E.» και «Ακροπόλ».

Ο Κοσμάς Φουντούκης είχε αφήσει το δικό του τηλεοπτικό στίγμα μέσα από την εξαιρετική ερμηνεία του στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Λουκά, στο επεισόδιο του «Κόκκινου κύκλου» με τίτλο «Οδός Αγησιλάου». 

newsit.gr

Πάτρα: Αναζητείται στο αυτόφωρο ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ που επιτέθηκε στον Π. Ρηγόπουλο – Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Γιάννης Πανίτσας σε ηλικία 55 ετών

Μεσσηνία: Τα «καλά παιδιά» που έγιναν δολοφόνοι – Ποιοι είναι οι δύο 22χρονοι που συνελήφθησαν για το έγκλημα στο κάμπινγκ

Απίστευτο περιστατικό: Το τζατζίκι σε εστιατόριο έστειλε Πατρινούς στο νοσοκομείο – Σφραγίστηκε η επιχείρηση

Πάτρα-Μέτρα για το κυκλοφοριακό: Μονοδρομήσεις σε Ακρωτηρίου και Γ. Παπανδρέου – Mini bus στο ιστορικό κέντρο, ανακοίνωσε ο Δήμος

Πάτρα: Ο 17χρονος με αυτισμό που τον “παράτησαν” οι γονείς του θα μεταφερθεί σε ειδική δομή – Το μήνυμα που στέλνει

Αχαΐα: Γυναίκα αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει δύο φορές – Κατανάλωσε χάπια και μετά έπεσε από παράθυρο νοσοκομείου!

Οι Πατρινοί αποχαιρετούν στο διαδίκτυο τον τραγουδιστή Γιάννη Πανίτσα που “έφυγε” στα 55 του