«Το όνομά μου είναι Ζωή»: Σήμερα στη Ναύπακτο η εκδήλωση για τα παιδιά που δώρισαν ζωή με το θάνατό τους

22/10/2022 | 11:26

Σήμερα Σάββατο στις 18:30 στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση για τα παιδιά που δώρισαν ζωή με το θάνατό τους με τίτλο  «Το όνομά μου είναι Ζωή»

Την εκδήλωση διοργανώνουν η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων και Εφήβων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, ο σύλλογος Εθελοντών «ΣΥΝάνθρωποι» , ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μακύνειας και η Κοινότητα Ναυπάκτου υπό την αιγίδα της  Περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδας  και με την εκπροσώπηση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

 Η εκδήλωση αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής για τα παιδιά που με το χαμό τους χάρισαν ζωή. Πρόκειται για την  Μαρία Κωνσταντίνα, τον Μάριο , τον Μύρωνα , τον Απόλλωνα, τον Γιώργο, τον Ιωάννη, τον Δημήτρη, τον Κωνσταντίνο, τον Σταύρο, τον Γιάννη, τον Βασίλη, τον Κωνσταντίνο, την Ακριβή και την Δήμητρα, οι γονείς των οποίων επέδειξαν με την πράξη τους ύψιστο αλτρουισμό και κοινωνική αλληλεγγύη. 

« Για μια ακόμα φορά θέλω να συγχαρώ όλους για την πρωτοβουλία αυτή και να τονίσω ότι η δωρεά οργάνων  είναι μέγιστη πράξη εθελοντικής προσφοράς αφού αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση μιας μεταμόσχευσης. Αποκτά δε  μεγαλύτερη αξία και σημασία , όταν οι δότες είναι παιδιά, γιατί οι γονείς καλούνται τη δυσκολότερη στιγμή της ζωής τους, την ώρα που δέχονται ένα τεράστιο χτύπημα, να πάρουν  μια απόφαση γενναία, μια απόφαση ζωής.   Γι΄ αυτό θεωρώ και χρέος μας σαν Περιφερειακή Αρχή να  συμμετέχουμε σε μία εκδήλωση όπως αυτή που αποτελεί φόρο τιμής για τα παιδιά που με το χαμό τους χάρισαν ζωή», αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος.

Πάτρα: Παρανάλωμα του πυρός δύο αυτοκίνητα-Πεπεισμένες οι Αρχές για εμπρησμό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Στη φυλακή ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας για το σκάνδαλο με τα 3 εκατομμύρια ευρώ με φόντο την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Πάτρα: Νέος πρόεδρος στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ – Αλλαγή σκυτάλης μετά από χρόνια

Πάτρα: Το “μαγαζί” είχε από κοκαΐνη μέχρι χάπια έκσταση – Συνελήφθησαν δύο άτομα για εγκληματική οργάνωση – Έρευνες σε σπίτια της πόλης

Αχαΐα: Άφατη θλίψη για τον χαμό του Λευτέρη Σταυρόπουλου

Πάτρα: Θρήνος για 35χρονη από την Περιβόλα – Γέννησε το δεύτερο παιδάκι της και πέθανε 15 μέρες μετά!

Πάτρα: Αναστάτωση από τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων – Όχημα “καβάλησε” τη νησίδα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα (ΦΩΤΟ)

Αχαΐα: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, νοσηλεύονταν σε κώμα και κατέληξε σε νοσοκομείο της Αττικής