Μ. Ανατολή: Ομάδα 200 Αμερικανών στρατιωτών θα «εποπτεύει» την εκεχειρία στη Γάζα

10/10/2025 | 11:11

Ομάδα 200 Αμερικανών στρατιωτικών αναμένεται να αναπτυχθεί στη Μέση Ανατολή για την επίβλεψη της κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, στο πλαίσιο της ειρηνευτικής συμφωνίας που διαμεσολάβησε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με ανώτατους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Επικεφαλής της αποστολής θα είναι ο ναύαρχος Μπραντ Κούπερ, Διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ (CENTCOM). Όπως δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος, «ο ναύαρχος Κούπερ θα έχει αρχικά 200 άτομα επί του πεδίου. Ο ρόλος του είναι να εποπτεύει, να παρακολουθεί και να διασφαλίζει ότι δεν υπάρχουν παραβιάσεις».

Η αποστολή θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στρατιωτικούς αξιωματούχους από την Αίγυπτο, το Κατάρ, την Τουρκία και ενδεχομένως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Δεύτερος αξιωματούχος διευκρίνισε ότι «δεν προβλέπεται καμία αποστολή Αμερικανών στρατιωτών εντός της Γάζας».

Πηγή με γνώση του θέματος ανέφερε στην Times of Israel ότι οι αμερικανικές δυνάμεις πιθανότατα θα σταθμεύσουν στην Αίγυπτο, όπου θα συγκροτηθεί κοινό κέντρο ελέγχου. Από εκεί θα συντονίζονται με άλλες δυνάμεις ασφαλείας που θα επιχειρούν εντός της Γάζας, σε συνεργασία με τις ισραηλινές δυνάμεις, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν συγκρούσεις.

Πηγή: Times of Israel

Νέο σοκ στη Δυτική Ελλάδα: Έφυγε από τη ζωή 28χρονος

Φωτιά σε αυτοκίνητο έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου

Αχαΐα: Διέρρηξαν εξοχικό πρώην Υπουργού – Τι αφαίρεσαν

Πάτρα: Κεραυνός “χτύπησε” χειριστή μηχανήματος στο κέντρο της πόλης! Πανικός στην οδό Μπουμπουλίνας-ΦΩΤΟ

Πάτρα: “Έφυγε” από τη ζωή ο Παναγιώτης Παπαπαναγιώτου, φίλος του Νίκου Τεμπονέρα

Αναβλήθηκε η εκταφή του γιου του Πάνου Ρούτσι

Πάτρα: Τροχαίο με δίκυκλο – Εκτινάχθηκε γυναίκα οδηγός (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Νεαρός καταπλακώθηκε στο πόδι από αυτοκίνητο – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο (ΦΩΤΟ)