Πάτρα: Στη φυλακή μετά την απολογία τους τα αρχηγικά μέλη της σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολεία – Ελεύθεροι οι ανήλικοι μαθητές

Τέσσερα συνολικά άτομα οδηγήθηκαν στη φυλακή μετά τις απολογίες τους στο ανακριτή για υπόθεση της διακίνησης ναρκωτικών σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας.

Χθες οδηγήθηκαν στο δικαστικό λειτουργό οι ανήλικοι που εμπλέκονται στο κύκλωμα και χρησιμοποιούνταν για “βαποράκια”, προκειμένου να πωλούν ναρκωτικά στους συμμαθητές τους.

Μετά από πολύωρη διαδικασία αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ενώ τα 4 άτομα που θεωρούνται και τα αρχηγικά μέλη της σπείρας οδηγήθηκαν σε σωφρονιστικά ιδρύματα.

Θυμίζουμε πως την Τρίτη τρία άτομα (18,19 και 21 ετών), τα οποία θεωρούνται ηγετικά μέλη της οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας, οδηγούνται στη φυλακή, μετά τις απολογίες τους στο ανακριτή, καθώς κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Οι υπόλοιποι πέντε που απολογήθηκαν αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσία στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους), μεταξύ αυτών η κοπέλα που πήγε στα κρατητήρια χασίς στον αδελφό της μέσα σε κρουασάν και η μαθήτρια που είχε πιαστεί με ποσότητα ναρκωτικών.

Σημειώνεται ότι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε την Δευτέρα, ο 19χρονος που συνελήφθη για την υπόθεση.

Η διακίνηση ναρκωτικών από την εγκληματική οργάνωση, της οποίας τον σκληρό πυρήνα αποτελούν – κατά την αστυνομία – τέσσερα  άτομα, γινόταν ακόμα και μέσα στο σχολείο, αφού βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ζυγαριά ακριβείας, ποσότητες χασίς, κοκαΐνης και MDMA αξίας 6.500 ευρώ, αλλά και χρηματικό ποσό άνω των 4.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ομάδα δρούσε στο σχολείο εδώ και ένα χρόνο. Τους τελευταίους μήνες οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τη δράση της και σε αυτό το διάστημα καταγράφηκαν 65 υποθέσεις αγοραπωλησίας ναρκωτικών.

 

Αχαΐα: Αυτό είναι το παλικάρι που έχασε τη ζωή του το απόγευμα στην 111! Θρήνος στην Τριταία

Πάτρα: “Ξηλώθηκε” μπαλκόνι από τους θυελλώδεις ανέμους – ΦΩΤΟ

Σοκ στην Πάτρα: “Έφυγε” ο αστυνομικός Νίκος Ελευθεριάδης

Αχαΐα: Θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα-Νεκρός ο 16χρονος οδηγός ΙΧ!-ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Νέο σοκ στην Τριταία – Κι άλλο θανατηφόρο τροχαίο στην 111, νεκρός 29χρονος, το μηχανάκι του έγινε κομμάτια! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα – Κακοκαιρία: Κλειστά όλα τα σχολεία την Τετάρτη

ΣΟΚ στη Δυτική Αχαΐα: “Έσβησε” στα 45 της η Παναγιώτα Αρβανίτη – Παναγιωτοπούλου

Πάτρα: Δέντρο καταπλάκωσε αυτοκίνητο στο Καραμανδάνειο – ΦΩΤΟ