Συνολικά 241 αδημοσίευτες φωτογραφίες, που αντιπροσωπεύουν διαφορετικές περιόδους και πρόσωπα στη ζωή της Μεξικανής καλλιτέχνιδας, απαρτίζουν την έκθεση «Frida Kahlo – Her Photos/ Φρίντα Κάλο – Οι φωτογραφίες της» στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για φωτογραφίες, που επί δεκαετίες έμεναν στην αφάνεια στην Caza Azul, την οικία της Φρίντα Κάλο και του Ντιέγκο Ριβέρα, όπου στεγάζεται ένα από τα πιο δημοφιλή μουσεία του κόσμου. Η Θεσσαλονίκη είναι ο επόμενος προορισμός στη λίστα των είκοσι και πλέον πόλεων, που έχει παρουσιαστεί η έκθεση παγκοσμίως.
Το φωτογραφικό αρχείο που αποκαλύφθηκε μόλις το 2003 φωτίζει τις δημιουργικές επιρροές της Φρίντα Κάλο από το φωτογραφικό έργο του πατέρα της και κάνει γνωστή μια νέα προοπτική στην ταραχώδη ζωή μιας από τις πιο μυστηριώδεις και εμβληματικές μορφές της λατινοαμερικανικής τέχνης. Η έκθεση στο Μουσείο Φωτογραφίας θα πλαισιωθεί από πολλές παράλληλες εκδηλώσεις.
Η Φρίντα Κάλο «έρχεται» στο MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, από τις 3 Οκτωβρίου 2025 έως τις 4 Ιανουαρίου 2026.