Βασίλης Μπισμπίκης: Στο τμήμα πέρασε τη νύχτα ο ηθοποιός και σήμερα οδηγείται στο αυτόφωρο

29/09/2025 | 07:09

Στο αστυνομικό τμήμα πέρασε τη νύχτα του ο Βασίλης Μπισμπίκης και σήμερα (29.09.2025) αναμένεται να οδηγηθεί στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων μετά τις ζημιές που προκάλεσε σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στη Φιλοθέη τα ξημερώματα του Σαββάτου (27.09.2025) και στη συνέχεια εγκατέλειψε το σημείο.

Ο Βασίλης Μπισμπίκης παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην Τροχαία Κηφισιάς το απόγευμα της Κυριακής προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το ατύχημα στη Φιλοθέη. Τελικά ο ηθοποιός συνελήφθη και σήμερα θα πέρασει από τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Από την τρελή κούρσα του αυτοκινήτου του έχουν καταγραφεί φθορές σε τρία αυτοκίνητα και μια γκαραζόπορτα. 

Ο Βασίλης Μπισμπίκης λίγες ώρες μετά το τροχαίο που προκάλεσε στη Φιλοθέη εμφανίστηκε στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανου στον Alpha. Μάλιστα εκεί πήγε με ταξί, αφού είχε εγκαταλείψει και το δικό του αυτοκίνητο το οποίο και έχει και αυτό ζημιές ζημιές.

Σύμφωνα με το νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας η εγκατάλειψη τόπου τροχαίου, ακόμη και σε περίπτωση αποκλειστικά υλικών ζημιών, θεωρείται σοβαρή παράβαση.

Το αυτοκίνητο του Βασίλη Μπισμπίκη
Το αυτοκίνητο του Βασίλη Μπισμπίκη

Συγκεκριμένα η εγκατάλειψη τόπου τροχαίου ατυχήματος με υλικές ζημιές (όπως αναφέρεται και στο άρθρο 43 του παλαιού ΚΟΚ) προβλέπει ποινές που αφορούν τον οδηγό, όπως πρόστιμο, αφαίρεση άδειας οδήγησης και ποινική δίωξη βάσει του άρθρου 290Α του Ποινικού Κώδικα.

mpismpikis autokinito
Τρακαρισμένο αυτοκίνητο
Η ζημιά που προκάλεσε σε ένα από τα αυτοκίνητα
mpismpikis autokinito
Τροχαίο Μπισμπίκης
Ένα από τα αυτοκίνητα που παρέσυρε με το όχημά του ο Βασίλης Μπισμπίκης
mpismpikis autokinito

Οι ακριβείς ποινές και η κλιμάκωσή τους εξαρτώνται από το αν ο οδηγός είναι υπότροπος, με την πρώτη υποτροπή να οδηγεί σε μεγαλύτερα πρόστιμα και χρόνους αφαίρεσης άδειας, και την περαιτέρω υποτροπή να επιφέρει ακόμη πιο αυστηρές ποινές.

Ο ηθοποιός παραδέχτηκε στους αστυνομικούς ότι αυτός οδηγούσε το θηριώδες αυτοκίνητο που πήρε «σβάρνα» οχήματα στη Φιλοθέη, ενώ και αυτό έχει υποστεί μεγάλες ζημιές.

Να σημειωθεί ότι στο αστυνομικό τμήμα έδωσαν κατάθεση το βράδυ της Κυριακής οι ιδιοκτήτες των δύο αυτοκινήτων αλλά και η ιδιοκτήτρια της μάντρας, που υπέστη ζημιές.

Ο ηθοποιός πριν προκαλέσει το ατύχημα ήταν στο κρητικό γλέντι στη Μεταμόρφωση όπου σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια και συμπλοκές με μαχαιρώματα και κάποια άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Δυτ. Ελλάδα: Θλίψη για τον ξαφνικό θάνατο 51χρονης γνωστής γιατρού

Σοκ στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Αποσκίτης, η οικογένεια προχωρά σε δωρεά οργάνων

Πάτρα: Φωτιά στο Παναχαϊκό – Σηκώθηκαν 5 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Γυναίκα παρασύρθηκε από ΙΧ την στιγμή που περνούσε το δρόμο – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Αστυνομικός χτύπησε με το αυτοκίνητο τον αδερφό του και μετά του επιτέθηκε με σιδερολοστό

Αχαΐα: Μπετονιέρα έπεσε από γέφυρα στο Βασιλικό (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: ΙΧ παρέσυρε ντελιβερά …στον πεζόδρομο της Μαιζώνος – Στο νοσοκομείο ο διανομέας

Ακινητοποιήθηκε σε λίμνη Air Tractor που επιχειρούσε στη φωτιά της Πάτρας (ΦΩΤΟ)