Ο Μάρτιν Σκορσέζε για το «One Battle After Another»: «Mια συναρπαστική ταινία με εξαιρετικές ερμηνείες»

24/09/2025 | 09:32

Το Χόλιγουντ σε λίγες ημέρες θα υποδεχθεί μία από τις πιο αναμενόμενες πρεμιέρες της χρονιάς.

Η νέα ταινία του Πολ Τόμας Άντερσον αναμένεται να κάνει πρεμιέρα και στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου. Με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό, Λεονάρντο Ντι Κάπριο  το «One Battle After Another», έχει χαρακτηριστεί από πολλούς κριτικούς ως «η καλύτερη αμερικανική ταινία της χρονιάς» – με διαφορά.

Το φιλμ θεωρείται ήδη ένα από τα φαβορί για τα επερχόμενα Όσκαρ, ενώ σκηνοθέτες-θρύλοι όπως οι Στίβεν Σπίλμπεργκ, Κρίστοφερ Νόλαν και Μάρτιν Σκορσέζε, μαζί με νεότερους δημιουργούς όπως οι Ράιαν Τζόνσον και Μπένι Σάφντι, έχουν εκφράσει τον θαυμασμό τους για το έργο.

Πριν από λίγες ώρες, ο Σκορσέζε συντόνισε μια συζήτηση με τον Άντερσον στην Αμερικανική Ένωση Σκηνοθετών (DGA), όπου η ταινία έλαβε ένα ενθουσιώδες χειροκρότημα από το κοινό. Άνοιξε τη συζήτηση με τα εγκωμιαστικά λόγια, «μια συναρπαστική και εξαιρετικά γυρισμένη ταινία [με] εξαιρετικές ερμηνείες από όλους».

Ο θρυλικός σκηνοθέτης αναφέρθηκε επίσης στα «θεματικά σημεία» του φιλμ χαρακτηρίζοντάς τα «επίκαιρα», ενώ τόνισε, όπως και πολλοί άλλοι, τον τρόπο με τον οποίο το έργο προσεγγίζει με επιτακτικότητα το ζήτημα της πολιτικής και ιδεολογικής πόλωσης.

Το «One Battle After Another» είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα «Vineland» του Τόμας Πίντσον (Τhomas Pynchon) με τον Ντι Κάπριο να υποδύεται έναν πρώην επαναστάτη που ζει στην αφάνεια και πρέπει να αντιμετωπίσει τους δαίμονες του παρελθόντος του για να προστατέψει την κόρη του.

Το καστ, γεμάτο αστέρια, περιλαμβάνει επίσης τους Σον Πεν (Sean Penn), Μπενίσιο ντελ Τόρο (Benicio del Toro), Ρετζίνα Χολ (Regina Hall), Τεγιάνα Τέιλορ (Teyana Taylor), καθώς και τη νέα ανερχόμενη ηθοποιό Τσέις Ινφινίτι (Chase Infiniti), σύμφωνα με το World of Reel.

Αχαΐα: Θρήνος για τον 30χρονο που “έφυγε” μετά από τροχαίο ανήμερα των Χριστουγέννων – Η οικογένεια δώρησε τα όργανά του – ΦΩΤΟ

Θλίψη σε Πάτρα και Μεσολόγγι: «Έφυγε» ξαφνικά στα 54 του ο διακεκριμένος επιστήμονας Ασημάκης Γριβόπουλος

Σοκαριστικό τροχαίο στην Πάτρα: ΙΧ “καρφώθηκε” σε απορριμματοφόρο και τραυμάτισε εργαζόμενο (ΦΩΤΟ)

Έδωσε ζωή με τον θάνατό του ο Αλέξανδρος! Χάρισαν τα όργανά του! Συγκλονίζει η τραγωδία στο Λάππα

Πάτρα: 56χρονη βρέθηκε νεκρή στην οικία της

Τραγωδία στην Πάτρα: 49χρονος βρέθηκε νεκρός

Τροχαίο–σοκ στην Περιβόλα: Αγροτικό μπήκε μέσα σε ταβέρνα και ο οδηγός έπεσε σε τρύπα κάτω από το όχημα (ΦΩΤΟ)

Αχαΐα: Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν σε σοκαριστικό τροχαίο – Τα οχήματα κατέληξαν σε πόρτα επιχείρησης!