Οι λόγοι που το μακιγιάζ σας δεν στρώνει σωστά και μοιάζει να ξεφλουδίζει

Όλες μας το έχουμε ζήσει σε κάποια φάση της ζωής μας: Το μακιγιάζ να μην έχει στρώσει όπως θα έπρεπε με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μικρά κομματάκια, σαν μικρές μπαλίτσες που ξεφλουδίζουν από το πρόσωπο. Να γίνεται δηλαδή αυτό που ονομάζεται «Pilling» και που δεν αρέσει σε καμία μας.

Τι γίνεται λοιπόν σε αυτήν την περίπτωση και τι το προκαλεί; Και το μεγάλο δίλημμα: Πρέπει να ξεβαφτούμε και να ξεκινήσουμε από την αρχή, ή να προσπαθήσουμε να «σώσουμε» το μακιγιάζ μας προσθέτοντας παραπάνω στρώσεις; Συγκεντρώσαμε παρακάτω όλες τις απαντήσεις που αφορούν τους προβληματισμούς γύρω από το pilling.

https://www.tiktok.com/embed/v2/7412356016727264543?lang=el&referrer=https%3A%2F%2Fwww.marieclaire.gr%2Fbeauty%2Fmake-up%2Fi-logi-pou-to-makigiaz-sas-den-stroni-sosta-ke-miazi-na-xefloudizi%2F

Πώς θα διορθώσετε το πρόβλημα 

Η αλήθεια είναι, πως δεν υπάρχουν και πολλά που μπορούν να γίνουν για να διορθωθεί το μακιγιάζ που έχει δημιουργήσει κομματάκια. Η καλύτερη επιλογή είναι να το αφαιρέσετε και να το επανατοποθετήσετε. Ωστόσο, εάν δεν έχετε καθόλου χρόνο, μπορείτε να απομακρύνετε τα μικρά μπιλάκια με ένα μεγάλο και fluffy πινέλο και να ψεκάσετε ένα ενυδατικό mist προσώπου για να επαναφέρετε την υγρασία στο δέρμα. Τέλος, μπορείτε να εφαρμόσετε πολύ μικρές ποσότητες concealer ή foundation, με ταμποναριστές κινήσεις, χωρίς να τρίβετε την περιοχή.

Γιατί το μακιγιάζ σας κάνει μπιλάκια

Ενώ το πρόβλημα στο πρόσωπο μπορεί να είναι αρκετά εμφανές, είναι λίγο πιο δύσκολο να ανακαλύψουμε την αληθινή αιτία του. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που οδηγούν στο pilling, πολλοί από τους οποίους μπορούν να επηρεάσουν ο ένας τον άλλον και να περιπλέξουν περαιτέρω το πρόβλημα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές πιθανές παγίδες που πιθανότατα ευθύνονται:

Υπάρχει συσσώρευση προϊόντων

Είτε πρόκειται για στρώματα νεκρών κυττάρων του δέρματος είτε για υπολείμματα προηγούμενων προϊόντων, οποιοδήποτε συσσωρευμένο υπόλειμμα είναι βέβαιο ότι θα αυξήσει τις πιθανότητες pilling στο πρόσωπο.

https://www.tiktok.com/embed/v2/7420716188503756037?lang=el&referrer=https%3A%2F%2Fwww.marieclaire.gr%2Fbeauty%2Fmake-up%2Fi-logi-pou-to-makigiaz-sas-den-stroni-sosta-ke-miazi-na-xefloudizi%2F

Δεν αφήνετε χρόνο στα προϊόντα skincare να απορροφηθούν

Όταν το skincare δεν έχει χρόνο να απορροφηθεί πλήρως, τείνει να συσσωρεύεται και να δημιουργεί ένα υπόλειμμα σαν μεμβράνη που κάθεται πάνω στο δέρμα, αντί να βυθίζεται μέσα σε αυτό. Αυτό μπορείτε να το αποφύγετε, στο δέρμα σας αρκετό χρόνο για να απορροφήσει πλήρως τα προϊόντα, προτού προχωρήσετε στην εφαρμογή μακιγιάζ.

Το ίδιο ισχύει και με το αντηλιακό

Μερικά SPF χρειάζονται λίγο χρόνο για να στεγνώσουν και να δημιουργήσουν ένα προστατευτικό στρώμα πάνω από το δέρμα. Διαφορετικά, αλληλεπιδρούν με τις φόρμουλες μακιγιάζ και σχηματίζουν το αλλοιώνουν.

Τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε δεν ταιριάζουν μεταξύ τους 

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χρησιμοποιείτε προϊόντα που δεν είναι συμβατά. Είναι πολύ απλό, στην ουσία, ορισμένα συστατικά απλώς δεν αλληλεπιδρούν καλά με άλλα.

Χρησιμοποιείτε υπερβολικά πολλά προϊόντα

Η τοποθέτηση πολλών προϊόντων το ένα πάνω στο άλλο αυξάνει μόνο την πιθανότητα του pilling. Η πιθανότητα αυτή, αυξάνεται περισσότερο όταν γίνεται ανάμιξη προϊόντων με βάση το νερό και άλλων με βάση τα έλαια.

marieclaire

ΣΟΚ: 21χρονος κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Θρήνος στην Εγλυκάδα Πατρών

Πάτρα: Βρέθηκε νεκρός έξω από το σπίτι του – Τι “βλέπει” η ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: Πέθανε ο δολοφόνος της Κωνσταντίνας Κουλούρη και της Ρεγγίνας Παπανδρέου

Σοκ στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή την ώρα του ρεπορτάζ ο κάμεραμαν του ΑΝΤ1 Γιώργος Παυλάκης

Αχαΐα: «Έφυγε» αιφνίδια στα 51 του χρόνια ο γιατρός Αιμίλιος Τζούδας

Πάτρα: Σημάδεψε οδηγό με πιστόλι στη μέση του δρόμου – Ολόκληρο οπλοστάσιο στο σπίτι του

Πάτρα: “Φως” στα αίτια θανάτου του 21χρονου στην Εγλυκάδα, που κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Σήμερα η νεκροψία

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Πάτρα