Χριστίνα Αλεξοπούλου: Ενεργοποίηση αναστολής πλειστηριασμών, φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους πυρόπληκτους της Αχαΐας

Την αναστολή των πλειστηριασμών, των φορολογικών και των ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους πυρόπληκτους της Αχαΐας, ζητά με κοινοβουλευτική της παρέμβαση, η τ. Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Βουλευτής ΝΔ Αχαΐας, Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Με ερώτηση που κατέθεσε προς τους αρμόδιους Υπουργούς, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκο Πιερρακάκη, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Κεφαλογιάννη, αναδεικνύει την ανάγκη επίσπευσης της ισχύος των μέτρων κρατικής αρωγής που εφαρμόζονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.

Όπως σημειώνει, οι πολίτες και οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αχαΐα βρίσκονται αντιμέτωποι με πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, ενώ παράλληλα καλούνται να ανταποκριθούν σε βεβαιωμένους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, σε μια περίοδο που προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές στις κατοικίες και στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες, ενώ αρκετοί παλεύουν για να επαναφέρουν τη ζωή τους από την αρχή.

Τα μέτρα που έχουν προβλεφθεί σε ανάλογες περιπτώσεις είναι η εξάμηνη αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων, η αναστολή πληρωμής φόρων και η αντίστοιχη αναστολή ασφαλιστικών εισφορών με δυνατότητα ρύθμισης στο μέλλον. Ωστόσο, στην Αχαΐα οι ρυθμίσεις αυτές δεν έχουν ακόμη ενεργοποιηθεί, παρά τις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσαν οι φωτιές, κάτι που πρέπει να επιτευχθεί τάχιστα.

Αμέσως μετά την κατάθεση της ερώτησης, η Χριστίνα Αλεξοπούλου δήλωσε σχετικά:

«Η στήριξη των πυρόπληκτων της Αχαΐας πρέπει να είναι άμεση, όπως προβλέπεται για όλες τις περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές. Η ενεργοποίηση των μέτρων κρατικής αρωγής θα δώσει στους συμπολίτες και στις επιχειρήσεις τον απαραίτητο χρόνο, τα απαραίτητα εφόδια και την αναγκαία ασφάλεια, ώστε να αποκαταστήσουν τις ζημιές και να ξανασταθούν στα πόδια τους. Στην προσπάθεια ζωής που κάνουν, η Πολιτεία πρέπει να είναι σύμμαχος, παρέχοντάς τους κάθε δυνατότητα και κίνητρο για να επανέλθουν».

Πάτρα: Βρέθηκε η τσάντα της 16χρονης Λόρας στου Ζωγράφου – Καλοστημένο σχέδιο για να φύγει από το σπίτι της “βλέπουν” οι αρχές

Πάτρα: Στην κυκλοφορία ξανά από την Πέμπτη η Περιμετρική

“Πάτρα Ενωμένη”: Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση για την κοπή πίτας της παράταξης – Κ. Σβόλης: “Το 2028 θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για το Δήμο” (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Πωλείται διαμέρισμα στα Ψηλαλώνια

Πάτρα: Θρήνος για τον Χρήστο Ελευθερίου που έφυγε νωρίς

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ στιγμές στον “αέρα” – Ο Θ. Κατερινόπουλος έσωσε σε live μετάδοση τον άνδρα που απειλούσε να πέσει από κτίριο στην Ομόνοια (ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Ένοχοι για τον θάνατο της Δώρας μετά από γέννα η αναισθησιολόγος και ο νοσηλευτής – Kαταδίκη δύο ετών για ανθρωποκτονία

Ο Ανεστίδης βρίζει χυδαία τον Μητσοτάκη on camera – Άθλιες αισχρότητες (ΒΙΝΤΕΟ)