Αεροναυτική άσκηση Τουρκίας – Αιγύπτου στην Ανατολική Μεσόγειο

18/09/2025 | 21:32

Τουρκία και Αίγυπτος θα διεξάγουν από κοινού αεροναυτική άσκηση για πρώτη φορά έπειτα από 13 χρόνια στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.Ανταπόκριση: Γιάννης Μανδαλίδης

Η ειδική άσκηση Τουρκίας – Αιγύπτου με την επωνυμία «Θάλασσα Φιλίας» (Bahr El Sadaka) θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 26 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργοί Άμυνας, αρχιπλοίαρχο Ζεκί Άκτουρκ, από την τουρκική πλευρά θα συμμετάσχουν στην άσκηση δύο φρεγάτες, δύο πυραυλάκατοι, ένα υποβρύχιο και δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16.

Για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας, της αποτρεπτικής δύναμης και της ετοιμότητας των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι εκπαιδευτικές και ασκητικές δραστηριότητες συνεχίζονται αδιάκοπα.

Στις 25 Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται ημέρα διακεκριμένων παρατηρητών με τη συμμετοχή των αρχηγών των ναυτικών δυνάμεων των δύο χωρών.

ertnews.gr

Πάτρα: Η φωνή αγωνίας της μάνας “Σώστε το γιό μου” – Ο Μάριος είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ρίου και ο ΕΟΜ απορρίπτει το αίτημα της μεταμόσχευσης!

Πάτρα: Μεγάλη φωτιά σε γνωστή επιχείρηση στην περιοχή του Γλαύκου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση “ντελιβεράδων” – Δύο τραυματίες (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Ποιος είναι ο 48χρονος που βρέθηκε κρεμασμένος στις φυλακές Αγίου Στεφάνου

Πάτρα: 23χρονος διέφυγε από την Ψυχιατρική του Ρίου και ταμπουρώθηκε σε μπαλκόνι – Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση (ΦΩΤΟ)

“Βόμβα” Σπύρου Μαρτίκα για τον επιχειρηματία και τη σπείρα με τις απάτες που δρούσε και στην Πάτρα: «Έφαγε 250 χιλιάρικα από τον Παντελίδη το βράδυ που σκοτώθηκε»

Σιωπηρή διαμαρτυρία και πορεία για τον 17χρονο Μάριο που βρίσκεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ρίου

Δυτ. Ελλάδα: Άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος σε δέντρο – Ο αδερφός του είχε «φύγει» με παρόμοιο τρόπο