Σύλληψη άνδρα για παράνομη υλοτομία

17/09/2025 | 11:56

Για παράνομη υλοτομία με σκοπό την εμπορία ξυλείας, συνελήφθη 65χρονος στην Αρέθουσα Θεσσαλονίκης.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται δύο ακόμη άτομα, ένας 62χρονος και ένας 49χρονος, με τον πρώτο να είχε «πρωταγωνιστικό» ρόλο αλλά και ανάλογο ποινικό παρελθόν, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα.

Ειδικότερα, ο 62χρονος, με περιστασιακή βοήθεια από τον 65χρονο, μετέβαινε τον τελευταίο καιρό καθημερινά στο δάσος της Αρεθούσας που βρίσκεται στον δήμο Βόλβης, όπου προέβαινε σε παράνομη υλοτόμηση με προσωρινή αποθήκευση των κομμένων κορμών.

Κατά τις νυχτερινές ώρες, δε, και προκειμένου να μη γίνει αντιληπτός, ο ίδιος μετέφερε τους κορμούς με φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας συγγενικού του προσώπου, σε χώρο ιδιοκτησίας του, όπου μαζί με τον 49χρονο τεμάχιζαν και διέθεταν την ξυλεία προς πώληση.

Από τις συγκεκριμένες ενέργειες αποψιλώθηκε η πλαγιά του βουνού σε μεγάλη έκταση, προκλήθηκε μη αναστρέψιμη βλάβη σε δασική έκταση, οικολογική καταστροφή και υποβάθμιση του δασικού περιβάλλοντος, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ενημερώθηκε σχετικά η δασάρχης Σταυρού, με εκτίμηση της οποίας διαπιστώθηκε η κακουργηματική περίπτωση παραβίασης της Δασικής και Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας.

Σε αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το Ι.Χ. φορτηγό που χρησιμοποιούσαν, ένα αλυσοπρίονο, διάφορα εργαλεία κι ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ δεσμεύθηκαν περίπου τρεις τόνοι ξυλείας.

Ο 65χρονος συλληφθείς οδηγείται στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο συγκατηγορουμένων του συνεχίζεται.

Πάτρα: Νέος πρόεδρος στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ – Αλλαγή σκυτάλης μετά από χρόνια

Πάτρα: Θρήνος για 35χρονη από την Περιβόλα – Γέννησε το δεύτερο παιδάκι της και πέθανε 15 μέρες μετά!

Αχαΐα: Άφατη θλίψη για τον χαμό του Λευτέρη Σταυρόπουλου

Αναπάντητα ερωτήματα για τον χαμό της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα – “Έφυγε” την ώρα που θήλαζε το μωρό της ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Επιτέθηκαν σε μεταφορέα με ΙΧ – Προσπάθησαν να εμβολίσουν την μοτοσικλέτα του και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν

Σοβαρό ατύχημα και χειρουργείο στο ΚΑΤ για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη – Αναρρώνει στο νοσοκομείο

Βαρύ πένθος για τον αιφνίδιο θάνατο της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα που μόλις είχε γεννήσει – Τα πιθανά αίτια, συγκλονίζει η μητέρα της

Κατάρρευσε το σημείο που είχε υποστεί καθίζηση στην “111” – Αδύνατη η οδική σύνδεση της Δίβρης με την Πάτρα (ΦΩΤΟ)