Συνεδρίαση της Περιφερειακής επιτροπής, υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη, Χαρ. Μπονάνου

Συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 14 Μαΐου 2024, η Περιφερειακή Επιτροπή της ΠΔΕ υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη, Χαράλαμπου Μπονάνου, με σημαντικά θέματα που έχουν σχέση μεταξύ των άλλων με την πραγματοποίηση δράσεων που ενισχύουν το κοινωνικό και πολιτιστικό «αποτύπωμα»  αλλά και την υλοποίηση μελετών και έργων  που αποσκοπούν στη βελτίωση των υποδομών της Περιφέρειάς μας. 

Η ημερήσια διάταξη περιλάμβανε 39  θέματα προς συζήτηση, που αφορούν έργα και παρεμβάσεις και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. 

Μεταξύ άλλων, η  Περιφερειακή Επιτροπή ομόφωνα ενέκρινε την υλοποίηση του έργου για την διαχείριση της παράκτιας ζώνης σε παραθαλάσσιες περιοχές – παραλία  Καλαμακίου Δυτικής Αχαΐας, προϋπολογισμού 280.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE-IP  Adaptin LIFE17.

Σύμφωνα με τον κ. Μπονάνο η κατακύρωση του διαγωνισμού αυτού αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα που θα λειτουργήσει ως «πιλότος» για την υλοποίηση έργων που αφορούν στην προστασία των ακτών από την κλιματική αλλαγή και τη διάβρωση.

 

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Γιατί πολλοί σκύλοι συμπεριφέρονται σαν γάτες;

Πάτρα: Το βουλκανιζατέρ που εφημερεύει την Κυριακή

68χρονος Βρετανός βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Μαρκ Ρούτε: Tο ΝΑΤΟ παραμένει στο πλευρό της Ουκρανίας

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ επιστρέφει στο Φεστιβάλ των Καννών

Η ανέξοδη μάσκα ομορφιάς που θα μειώσει την ερυθρότητα στο πρόσωπο σου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 13 ανήλικοι που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη της «συμμορίας των ακροδεξιών»