Νορβηγία: Οι Νορβηγοί ψηφίζουν στις διήμερες κοινοβουλευτικές εκλογές

07/09/2025 | 17:39

Στις κάλπες πηγαίνουν σήμερα Κυριακή οι Νορβηγοί κατά την πρώτη ημέρα των διήμερων κοινοβουλευτικών εκλογών.

Πρόκειται για μία εκλογική αναμέτρηση με μικρή ποσοστιαία διαφορά μεταξύ μιας αριστερής συμμαχίας, υπό την ηγεσία του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος, αλλά και μιας δεξιάς συμμαχίας υπό την ηγεσία του λαϊκιστικού Κόμματος της Προόδου και των Συντηρητικών.

Τουλάχιστον εννέα πολιτικά κόμματα αναμένεται ότι θα κερδίσουν έδρες στις παρούσες κοινοβουλευτικές εκλογές, με τις κάλπες να κλείνουν το βράδυ της Δευτέρας, αλλά μόνο οι ηγέτες τριών μεγάλων κομμάτων είναι υποψήφιοι για την πρωθυπουργία.

Τα σημαντικότερα θέματα της προεκλογικής εκστρατείας εντοπίστηκαν στο κόστος ζωής, στη φορολογία και τις δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και στις συνέπειες που θα μπορούσε να προκαλέσει ο αντίκτυπος της ενέργειας, αλλά και του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης, όπως επίσης και η διαχείριση του κρατικού ταμείου ευημερίας της Νορβηγίας με αποθέματα 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

“Επιδημία” τροχαίων στην Πάτρα! Κι άλλο σε διασταύρωση – “καρμανιόλα”, τραυματίστηκε γυναίκα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Ξύπνησαν μνήμες στην Αμερικής – Νέο τροχαίο με δίκυκλο στο σημείο που σκοτώθηκε ο 27χρονος Δημήτρης Λιόπετας (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Λιόπετα-Θρήνος και πλήθος κόσμου στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου-ΦΩΤΟ

Από τη Δυτική Ελλάδα η 25χρονη που σκοτώθηκε σε φρικτό τροχαίο στο Κιάτο

ΣΟΚ: Γνωστή πατρινή κατηγορεί τον επιχειρηματία σύζυγό της για ξυλοδαρμό

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο του 47χρονου δημοσίου υπαλλήλου Παναγιώτη Χονδρού

Πάτρα: Τα έκανε… λίμπα σε Αστυνομικό Τμήμα

Πάτρα: Προφυλακίστηκε ο 39χρονος οδηγός για το τροχαίο με θύμα τον Δημήτρη Λιόπετα – ΝΕΟΤΕΡΑ