«Ο θάνατος της Ελλάδας»: Η σοκαριστική ανάρτηση του Έλον Μασκ!

02/09/2025 | 21:47

Με μια ανάρτηση που ήδη προκαλεί συζητήσεις διεθνώς, ο Έλον Μασκ αναφέρθηκε στην «τραγωδία» της Ελλάδας, σχολιάζοντας την δημογραφική κρίση που έχει οδηγήσει στο κλείσιμο εκατοντάδων σχολείων.

Συγκεκριμένα, όπως σημείωσε, περισσότερα από 700 σχολεία δεν θα ανοίξουν τις πόρτες τους το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026, καθώς δεν συγκέντρωσαν τον ελάχιστο αριθμό μαθητών που απαιτείται (15 παιδιά). Το φαινόμενο δεν αφορά μόνο απομακρυσμένα χωριά, αλλά και κωμοπόλεις της περιφέρειας, όπου η μαθητική κοινότητα συρρικνώνεται χρόνο με τον χρόνο.

Υπογεννητικότητα > κλιματική αλλαγή

Η Ελλάδα καταγράφει σήμερα ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά γεννήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τον δείκτη γονιμότητας να κινείται περίπου στο 1,3 παιδί ανά γυναίκα -πολύ κάτω από το όριο αναπλήρωσης των γενεών (2,1). Το αποτέλεσμα είναι ένας πληθυσμός που γερνά με ταχείς ρυθμούς, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες νέοι επιλέγουν να αναζητήσουν καλύτερες προοπτικές στο εξωτερικό.

«Ο θάνατος της Ελλάδας», έγραψε χαρακτηριστικά ο ιδρυτής της Tesla και της SpaceX, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα, αν και ιστορικά λίκνο πολιτισμού, κινδυνεύει να χάσει σταδιακά το ανθρώπινο κεφάλαιό της. Η παρέμβασή του εντάσσεται στην ευρύτερη ανησυχία που έχει εκφράσει και στο παρελθόν για τις συνέπειες της υπογεννητικότητας διεθνώς, την οποία θεωρεί σοβαρότερο κίνδυνο από την κλιματική αλλαγή.

«Ο θάνατος της Ελλάδας»: Η σοκαριστική ανάρτηση του Έλον Μασκ!

Η αναφορά του Μασκ έρχεται να προστεθεί σε μια συζήτηση που «καίει» την ελληνική κοινωνία εδώ και χρόνια. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι χωρίς ουσιαστικά μέτρα στήριξης των νέων οικογενειών και της περιφέρειας, το φαινόμενο της ερήμωσης θα επιταθεί, με επιπτώσεις όχι μόνο στην εκπαίδευση αλλά και στην οικονομία, το ασφαλιστικό σύστημα και την κοινωνική συνοχή.

Πάτρα: Ανείπωτη θλίψη για τον 27χρονο Δημήτρη Λιόπετα, θύμα του τροχαίου στην οδό Αμερικής

Πάτρα: “Αυτό είναι το αίμα της κόρης μου” – Ο πατέρας της 8χρονης που τραυματίστηκε στο θανατηφόρο τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων ξεσπά (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Νεκρός ο οδηγός της μοτοσικλέτας που παρασύρθηκε από ΙΧ στην Αμερικής

Πάτρα – ΝΕΟΤΕΡΑ: Θανατηφόρο το τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων – Νεκρή η γυναίκα που παρασύρθηκε από μηχανή – Στο νοσοκομείο με τραύματα το ανήλικο κορίτσι που ήταν μαζί της – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Η 71χρονη “γιαγιά” έχασε την ζωή της για να προστατεύσει την 8χρονη – Σοκαριστικές λεπτομέρειες για το τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων

Τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων: Η 86χρονη Τιτίκα Βασιλοπούλου έσωσε με τον θάνατό της τη μικρή Μαρία!

Πάτρα: Σοβαρό τροχαίο στην οδό Αμερικής-Ο οδηγός του ΙΧ έφυγε “για το Νοσοκομείο” από το σημείο-Εντοπίστηκε στο Ρίο από τους αστυνομικούς (ΝΕΟΤΕΡΑ)

Συγκλονισμένη η Πάτρα από το σοκαριστικό τροχαίο που στοίχισε την ζωή του Δημήτρη Λιόπετα – Λουλούδια και κεριά στο σημείο ΦΩΤΟ