«Γκέλα» για τον Παναθηναϊκό, 1-1 με τον Λεβαδειακό

01/09/2025 | 06:30

Αν και προηγήθηκε πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό με το τακουνάκι του Τζούριτσιτς, ο Παναθηναϊκός δεν «καθάρισε» το ματς όταν είχε την ευκαιρία, δέχθηκε ένα γκολ… ψυχρολουσία στο 86ο λεπτό απ’ τον πρώην «πράσινο» Μπένιαμιν Βέρμπιτς κι έμεινε στο 1-1 με την ομάδα της Βοιωτίας στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Super League στο πρώτο ματς των «πράσινων» στο πρωτάθλημα.

Κι όμως το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Παναθηναϊκό, καθώς προηγήθηκε μόλις στο 48ο δευτερόλεπτο. Από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά ο Αμπού Χάνα έδιωξε με το κεφάλι, με τον Καλάμπρια να πιάνει το σουτ με τη μία έξω απ’ την περιοχή. Στην πορεία της μπάλας «μπήκε» ο Τζούριτσιτς -που καλυπτόταν απ’ τους αμυντικούς του Λεβαδειακού- και με ένα υπέροχο τακουνάκι στην κίνηση έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι απόλυτα επιθετικός χάνοντας τη μια ευκαιρία πίσω απ’ τον άλλη. Στο 8’ το σουτ του Καλάμπρια στην κίνηση αποκρούστηκε απ’ τους αμυντικούς, ενώ στο 13’ ξανά ο Ιταλός αναστάτωσε την άμυνα του Λεβαδειακού, «σήκωσε» την μπάλα προς τον Τσέριν, όμως η κεφαλιά του Σλοβένου χτύπησε στο πάνω μέρος του δοκαριού κι έφυγε άουτ.

Στο 16’ ο Μπακασέτας πλάσαρε πάνω απ’ τα δοκάρια, ενώ στο 19’ ο Λεβαδειακός είχε την πρώτη μεγάλη στιγμή στον αγώνα, όταν από σέντρα-σουτ του Τσάπρα εκτός περιοχής ο Όζμπολτ έβαλε το πόδι του απ’ το ύψος του πέναλτι, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Λαφόν.

Στο 23’ ο Παναθηναϊκός είχε νέο δοκάρι όταν από σέντρα του Τσέριν δεύτερο δοκάρι, ο αμαρκάριστος Τουμπά πήρε την κεφαλιά όμως η προσπάθεια του Αλγερινού στόπερ χτύπησε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού κι ακολούθως η μπάλα απομακρύνθηκε, ενώ στο 36’ το πλασέ του Τετέ πέρασε λίγο άουτ.

Ο Λεβαδειακός έκλεισε το ημίχρονο με άλλη μία μεγάλη ευκαιρία όταν από σέντρα-σουτ του Λάγιους, ο Μλαντένοβιτς πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Παλάσιος πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά στο δεύτερο ημίχρονο με τον κόσμο να «υποδέχεται» με πολύ θερμό χειροκρότημα στο 67ο λεπτό τον Ρενάτο Σάντσες στην πρώτη συμμετοχή του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο Λεβαδειακός ήταν πάντως η ομάδα που είχε δύο πολύ καλές στιγμές. Πρώτα στο 73’ όταν από κάθετη πάσα του Βέρμπιτς, ο Γκούμας έπιασε το πλασέ από τα δεξιά όμως η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 82’ το απευθείας φάουλ του Βέρμπιτς που πέρασε λίγο πάνω απ’ τα δοκάρια.

Στο 86’ ο Λεβαδειακός «πάγωσε» τη Λεωφόρο. Η άμυνα του Παναθηναϊκού συνελήφθη ξανά στον… ύπνο στο 87’ όταν ο Βέρμπιτς πάτησε στην περιοχή, έπαιξε το ένα-δύο με τον Γκούμα κι «εκτέλεσε» με το αριστερό από πολύ δύσκολη γωνία, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Στα λεπτά που απέμειναν ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να βρει δεύτερο γκολ και γνώρισε μία πολύ «σκληρή» απώλεια βαθμών με το ξεκίνημα των υποχρεώσεών του στην Super League.

Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 1-1 (Cosmote Sport 1)
Γκολ: 1′ Τζούριτσιτς (Παναθηναϊκός), 86′ Βέρμπιτς (Λεβαδειακός)

Κίτρινες κάρτες: Μπακασέτας – Λαμαράνα

Κόκκινες κάρτες: –

Παναθηναϊκός (Ρουί Βιτόρια): Λαφόντ, Καλάμπρια, Μλαντένοβιτς, Πάλμερ-Μπράουν, Τουμπά, Τσέριν (77′ Μπρέγκου), Μπακασέτας (67′ Σάντσες), Τσιριβέγια, Τετέ (87′ Μαντσίνι), Τζούριτσιτς (77′ Ζαρουρί), Σφιντέρσκι.

Λεβαδειακός (Νίκος Παπαδόπουλος): Λοντίγκιν, Βήχος, Αμπού Χάνα, Τσάπρας, Λιάγκας, Λαμαράνα (46′ Γκούμας), Τσόκαϊ, Κωστή (90’+4 Τσιβελεκίδης), Λαγιούς (66′ Βέρμπιτς), Παλάσιος (66′ Μανθάτης), Όζμπολτ (89′ Πεντρόζο).

Έρχεται Σαββατοκύριακο με χαλάζι, καταιγίδες και λίβα – Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα

Πάτρα: “Αυτό είναι το αίμα της κόρης μου” – Ο πατέρας της 8χρονης που τραυματίστηκε στο θανατηφόρο τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων ξεσπά (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Άγρια καταδίωξη άνδρα που έκλεψε μηχανή – Τι εντόπισε η Άμεση Δράση

Πάτρα – ΝΕΟΤΕΡΑ: Θανατηφόρο το τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων – Νεκρή η γυναίκα που παρασύρθηκε από μηχανή – Στο νοσοκομείο με τραύματα το ανήλικο κορίτσι που ήταν μαζί της – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Η 71χρονη “γιαγιά” έχασε την ζωή της για να προστατεύσει την 8χρονη – Σοκαριστικές λεπτομέρειες για το τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων

Πάτρα: Σήμερα η κηδεία του γνωστού επιχειρηματία Παύλου Κουτρόπουλου

Τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων: Η 86χρονη Τιτίκα Βασιλοπούλου έσωσε με τον θάνατό της τη μικρή Μαρία!

Πάτρα: Ανετράπη εκσκαφέας μέσα στο Νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” (ΦΩΤΟ)