Ισραήλ: Επιβεβαιώνει τον θάνατο του εκπροσώπου της Χαμάς 

31/08/2025 | 19:26

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς Αμπού Ομπέιντα σκοτώθηκε στην επίθεση του Σαββάτου, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Ισραέλ Κατζ, επιβεβαιώνοντας το περιεχόμενο δήλωσης για το ίδιο θέμα που είχε κάνει νωρίτερα ο πρωθυπουργός Νετανιάχου, έχοντας ωστόσο διευκρινίσει ότι η είδηση δεν είχε ακριβώς επαληθευτεί.

Και άλλοι ισραηλινοί αξιωματούχοι είχαν εκφράσει (ανωνύμως) την αισιοδοξία τους για την επιτυχία της επίθεσης, αλλά ο Κατζ είναι ο πρώτος αξιωματούχος που επιβεβαίωσε τον θάνατο του Αμπού Ομπέιντα.

Σε ανάρτησή του στο X, ο Κατζ γράφει ότι ο, επί σειρά ετών, εκπρόσωπος της οργάνωσης «στάλθηκε να συναντήσει όλα τα εξοντωμένα μέλη του άξονα του κακού από το Ιράν, τη Γάζα, τον Λίβανο και την Υεμένη στον πάτο της κόλασης».

“Σύντομα, καθώς η εκστρατεία πάνω από τη Γάζα εντείνεται”, συνεχίζει ο Κάτζ, “θα συναντήσει πολλούς περισσότερους από τους συνεργάτες του στο έγκλημα εκεί – δολοφόνους και βιαστές της Χαμάς”.

Νωρίτερα την Κυριακή, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε επιβεβαιώσει ότι ο Αμπού Ομπέιντα ήταν στόχος του Ισραήλ, αλλά δήλωσε ότι το αποτέλεσμα του πλήγματος δεν είναι ακόμη σαφές. Η Χαμάς, εναντίον της οποίας πολεμά το Ισραήλ στη Γάζα, δεν έχει προς το παρόν αντιδράσει σε αυτές τις πληροφορίες.

Ανακοίνωση για το ίδιο θέμα εξέδωσε και ο Ισραηλινός στρατός. “Η επιχείρηση διεξήχθη από κοινού από την αίθουσα πολέμου των επιχειρήσεων του Shin Bet, σε συνεργασία με τη Νότια Διοίκηση, και κατέστη δυνατή χάρη στις προηγούμενες πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από την Shin Bet και τις Στρατιωτικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, οι οποίες υπέδειξαν το κρησφύγετο όπου βρισκόταν ο τρομοκράτης”, αναφέρει η ανακοίνωση των IDF.

Ο στρατός αναφέρει ότι την τελευταία δεκαετία, ο Αμπού Ομπέιντα “ήταν υπεύθυνος για τον μηχανισμό προπαγάνδας της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς. Σε αυτόν τον ρόλο, επέβλεπε τις επιχειρήσεις εκπροσώπων τύπου σε ταξιαρχίες και τάγματα, συντόνιζε μεταξύ των στοιχείων των πολιτικών μέσων ενημέρωσης και της στρατιωτικής πτέρυγας και ήταν το ανώτερο στέλεχος που καθόριζε την πολιτική προπαγάνδας”.

ΠΗΓΗ

Κοτόπουλο caprese
03/09/2025 | 13:07

Πάτρα: Νεκρός ο οδηγός της μοτοσικλέτας που παρασύρθηκε από ΙΧ στην Αμερικής

Πάτρα: Ανείπωτη θλίψη για τον 27χρονο Δημήτρη Λιόπετα, θύμα του τροχαίου στην οδό Αμερικής

Πάτρα: “Αυτό είναι το αίμα της κόρης μου” – Ο πατέρας της 8χρονης που τραυματίστηκε στο θανατηφόρο τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων ξεσπά (ΦΩΤΟ)

Πάτρα – ΝΕΟΤΕΡΑ: Θανατηφόρο το τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων – Νεκρή η γυναίκα που παρασύρθηκε από μηχανή – Στο νοσοκομείο με τραύματα το ανήλικο κορίτσι που ήταν μαζί της – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Σοβαρό τροχαίο στην οδό Αμερικής-Ο οδηγός του ΙΧ έφυγε “για το Νοσοκομείο” από το σημείο-Εντοπίστηκε στο Ρίο από τους αστυνομικούς (ΝΕΟΤΕΡΑ)

Πάτρα: Η 71χρονη “γιαγιά” έχασε την ζωή της για να προστατεύσει την 8χρονη – Σοκαριστικές λεπτομέρειες για το τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων

Συγκλονισμένη η Πάτρα από το σοκαριστικό τροχαίο που στοίχισε την ζωή του Δημήτρη Λιόπετα – Λουλούδια και κεριά στο σημείο ΦΩΤΟ

Τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων: Η 86χρονη Τιτίκα Βασιλοπούλου έσωσε με τον θάνατό της τη μικρή Μαρία!