Πέντε ορειβάτες από την Καλαμάτα «κατέκτησαν» τα 5.147 μέτρα του Αραράτ

25/08/2025 | 15:04

Σε υψόμετρο 5.147 μέτρων βρέθηκαν πέντε ορειβάτες του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας, πριν λίγες μέρες, ολοκληρώνοντας ένα ακόμη μεγάλο ορειβατικό εγχείρημα και προσωπικό όνειρο.

Οι Μανώλης Αλοίμονος, Γιώργος Λουμάκης, Λουκία Falkova, Βασίλης Τριαντάφυλλος και Παναγιώτης Κρόμπας ήταν οι πέντε τολμηροί που ύψωσαν τη σημαία της Καλαμάτας στην κορυφή του ιστορικού βουνού.

Το όρος Αραράτ, το υψηλότερο βουνό της Τουρκίας, υψώνεται κοντά στα σύνορα με την Αρμενία και το Ιράν. Αποτελεί μια από τις πλέον απαιτητικές κορυφές, καθώς η ανάβαση συνδυάζει μεγάλη υψομετρική διαφορά, χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυρούς ανέμους και περάσματα από παγετώνες που απαιτούν τεχνικό εξοπλισμό και εμπειρία.

Η διαδρομή από τα χαμηλότερα σημεία μέχρι την κορυφή διαρκεί αρκετές ημέρες, με ενδιάμεσες στάσεις σε καταυλισμούς και απαραίτητη προσαρμογή στο υψόμετρο.

Η επιτυχία της αποστολής του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας αποτελεί ακόμη μία σημαντική διάκριση, που αναδεικνύει τη δυναμική του συλλόγου σε διεθνείς ορειβατικές προκλήσεις και τη διαρκή του συμβολή στην προώθηση της ορειβασίας.

ertnews.gr

Θλίψη στην Πάτρα: “Εφυγε” στα 52 του ο γνωστός δικηγόρος Σπύρος Σορβατζιώτης – Το Σάββατο η κηδεία του

Καραμπόλα στην Πατρών-Πύργου – Επτά τραυματίες, ανάμεσά τους δύο παιδιά (ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ)

Πάτρα: ΙΧ συγκρούστηκε με δίκυκλο γνωστού εμπόρου! Στο έδαφος ο άνδρας (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Μεθυσμένος αθλητής “στούκαρε” σε σταθμευμένο όχημα στην Ακτή Δυμαίων! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Τραγωδία στην Καποδιστρίου – Βρέθηκε νεκρός 50χρονος στον ακάλυπτο πολυκατοικίας (ΦΩΤΟ)

Μια έκρηξη σε οικοδομή προκάλεσε το μακελειό στα Βορίζια – Πάνω από 2.000 σφαίρες έπεσαν – Κλείνουν σχολεία – Πανικός στα νοσοκομεία

Κουνάβης – Κατσιγιάννης αντιμέτωποι για την προεδρία της ΔΕΕΠ Ν.Δ. Αχαΐας – Ποιοι τους στηρίζουν

Αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου: Πότε παραδίδονται τα τελευταία χιλιόμετρα