Επίσκεψη Θ. Ξυλιά, Δ. Καραΐσκου και Ι. Αλεξόπουλου στις περιοχές Μπάλα και Βελβίτσι (ΦΩΤΟ)

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Πατρέων κ. Θεόδωρος Ξυλιάς, συνοδευόμενος από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΠ κ. Δημήτρη Καραΐσκο και κ. Ιωάννη Αλεξόπουλο, επισκέφθηκαν τις περιοχές Μπάλα και Βελβίτσι λίγες ημέρες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή.

Κατά την επίσκεψη, συνομίλησαν με κατοίκους που εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για την κατάσταση των γεωτρήσεων και την επάρκεια νερού, ενώ πραγματοποιήθηκε και αυτοψία στις υπάρχουσες υποδομές.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην επιτακτική ανάγκη για εφεδρικές παροχές ενέργειας στις γεωτρήσεις, ώστε να εξασφαλιστεί η αδιάλειπτη παροχή νερού, όπως προβλέπεται από το σχέδιο «ΙΟΛΑΟΣ». Παρά το γεγονός ότι αποτελεί θεσμική υποχρέωση της ΔΕΥΑΠ, η δημοτική αρχή μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει στις απαραίτητες παρεμβάσεις.

Επιπλέον, αναδείχθηκε η ανάγκη να τοποθετηθούν  δεξαμενές ανοιχτού τύπου 40 τόνων σε οικισμούς που γειτνιάζουν με δασικές εκτάσεις, ώστε να διευκολυνθεί ο ανεφοδιασμός των εναέριων μέσων κατά την αντιπυρική περίοδο. Η απουσία τέτοιων κρίσιμων υποδομών κατέστη εμφανής στις τελευταίες φωτιές, όταν πολύτιμος χρόνος χάθηκε.

Μετά την επίσκεψη, δήλωσαν τα μέλη της «Πάτρα Ενωμένη»:

Θεόδωρος Ξυλιάς: «Η προτεραιότητα μας είναι να διασφαλίσουμε ότι οι πολίτες θα έχουν άμεσα νερό και προστασία απέναντι στις φωτιές. Δεν αντέχουμε άλλες καθυστερήσεις.»

Ιωάννης Αλεξόπουλος: «Η προστασία από τις φωτιές και η επάρκεια νερού είναι αυτονόητη υποχρέωση και δεν μπορεί να περιμένει άλλο.»

Δημήτρης Καραΐσκος: «Θα συνεχίσουμε  να βρισκόμαστε δίπλα στις τοπικές κοινωνίες και να διεκδικούμε άμεσα όλα τα αναγκαία έργα υποδομής.»

Επίσκεψη Θ. Ξυλιά, Δ. Καραΐσκου και Ι. Αλεξόπουλου στις περιοχές Μπάλα και Βελβίτσι (ΦΩΤΟ)
Επίσκεψη Θ. Ξυλιά, Δ. Καραΐσκου και Ι. Αλεξόπουλου στις περιοχές Μπάλα και Βελβίτσι (ΦΩΤΟ)

Αχαΐα: Αυτό είναι το παλικάρι που έχασε τη ζωή του το απόγευμα στην 111! Θρήνος στην Τριταία

Πάτρα: “Ξηλώθηκε” μπαλκόνι από τους θυελλώδεις ανέμους – ΦΩΤΟ

Σοκ στην Πάτρα: “Έφυγε” ο αστυνομικός Νίκος Ελευθεριάδης

Αχαΐα: Θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα-Νεκρός ο 16χρονος οδηγός ΙΧ!-ΦΩΤΟ

ΣΟΚ στη Δυτική Αχαΐα: “Έσβησε” στα 45 της η Παναγιώτα Αρβανίτη – Παναγιωτοπούλου

Αχαΐα: Νέο σοκ στην Τριταία – Κι άλλο θανατηφόρο τροχαίο στην 111, νεκρός 29χρονος, το μηχανάκι του έγινε κομμάτια! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα – Κακοκαιρία: Κλειστά όλα τα σχολεία την Τετάρτη

Συνομιλία με τον ποιητή Χρήστο Αναγνωστόπουλο, με αφορμή την ανάγνωση της τελευταίας ποιητικής συλλογής του «Δένδρο ξανά»