Ανακοίνωση για την επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας Κάτω Αχαΐας:
Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που έπληξε την περιοχή μας, το Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας διέκοψε τη λειτουργία του το βράδυ της 12ης προς 13η Αυγούστου, μετά από εντολή του Υπ. Υγείας και της 6ης ΥΠΕ.
Οι συνθήκες (κάπνα, σωματίδια, απειλητική φωτιά) δεν επέτρεπαν την ασφαλή λειτουργία του για τους ασθενείς-επισκέπτες και το ιατρικό και λοιπό προσωπικό. Ευτυχώς, δεν είχαμε μείζονα ιατρικά περιστατικά στην περιοχή ευθύνης μας κατά τη διάρκεια αυτής της διακοπής.
Από τις 7μμ, όταν επέτρεψε η αστυνομία την πρόσβαση στο προσωπικό, το Κέντρο Υγείας μας, ξεκίνησε τη λειτουργία του.
Για σήμερα, 13/8, θα εξυπηρετηθούν ΜΟΝΟ τα επείγοντα περιστατικά και -αν δεν έχουμε δυσάρεστες εξελίξεις- αύριο ,14/8. θα πραγματοποιηθούν τα προγραμματισμένα τακτικά ραντεβού.
Καλούμε του πολίτες της Δυτικής Αχαΐας να είναι σε εγρήγορση, μιας και οι αναζωπυρώσεις είναι σε εξέλιξη. Το ΚΥΚΑ είναι το απάγκιο για κάθε ευάλωτο άνθρωπο: το προστατεύουμε για να μας προστατεύσει. Τάσος Γιακουμής Γενικός Οικογενειακός Ιατρός Διευθυντής ΕΣΥ Επιστημονικά Υπεύθυνος ΚΥKΑ Κάτω Αχαΐα, 13 Αυγούστου 2025