Ώρα μηδέν στη Γάζα: Ο Νετανιάχου σχεδιάζει την πλήρη κατάληψη του παλαιστινιακού θύλακα

04/08/2025 | 20:58

Ανώτατοι αξιωματούχοι του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπένιαμιν Νετανιάχου δήλωσαν ότι «η απόφαση ελήφθη – το Ισραήλ προχωρά στην κατάληψη της Λωρίδας της Γάζας».

Σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους τους οποίους επικαλείται το Channel 12, «η Χαμάς δεν θα απελευθερώσει άλλους ομήρους χωρίς πλήρη παράδοση, δεν θα υποκύψουμε. Αν δεν δράσουμε τώρα, οι όμηροι θα πεθάνουν από την πείνα και η Γάζα θα παραμείνει υπό τον έλεγχο της Χαμάς».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Jerusalem Post, η εντολή μεταφέρθηκε και στον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, συνοδευόμενη από ένα σαφές και αυστηρό μήνυμα: «Αν δεν σας βρίσκει σύμφωνο, τότε να παραιτηθείτε».

Αυτή τη στιγμή, οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) ελέγχουν περίπου το 75% του παλαιστινιακού θύλακα. Με το νέο σχέδιο, επιδιώκεται η κατάληψη και του υπόλοιπου 25%, κάτι που θα σήμαινε πλήρη έλεγχο ολόκληρης της Γάζας. Παραμένει, ωστόσο, ασαφές ποια θα είναι η τύχη των εκατομμυρίων αμάχων και των ανθρωπιστικών οργανώσεων που εξακολουθούν να επιχειρούν στην περιοχή.

Οι IDF εμφανίζονται αντίθετες στο ενδεχόμενο ολοκληρωτικής κατάληψης, εκτιμώντας ότι θα απαιτηθούν χρόνια για την πλήρη εξάλειψη της υποδομής της Χαμάς, ενώ παράλληλα  έχει προειδοποιήσει ότι οι ζωές των ομήρων κινδυνεύουν άμεσα σε περίπτωση εισβολής στις περιοχές όπου κρατούνται.

protothema.gr

Πάτρα: Λήξη συναγερμού για τη νεαρή που απειλούσε να πέσει από ταράτσα – ΝΕΟΤΕΡΑ (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Του επιτέθηκαν με μαχαίρι, ρόπαλο και μπετόβεργα – Τι συνέβη στο σοβαρό επεισόδιο στην οδό Σωσιπάτρου

Κακοκαιρία στην Πάτρα: Απόκοσμες εικόνες στην παραλιακή του Ρίου – Η θάλασσα “μπήκε” στα σπίτια – Πλημμύρα στην Πλαζ ΦΩΤΟ

Πάτρα: 50χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του – Βρέθηκε νεκρός με τραύμα από μαχαίρι

Πάτρα: Άγιο είχαν οι νεαροί που τούμπαρε το ΙΧ τους τα ξημερώματα στην Ακτή Δυμαίων -ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ένας στη φυλακή, τρεις ελεύθεροι με όρους για τον θάνατο του 30χρονου Κώστα Μπασιλάρη

Πάτρα: Παραδόθηκε 5ος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό  του 30χρονου στο “Αβαντάζ”

Πάτρα: Απολογούνται οι κατηγορούμενοι για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του 30χρονου Κώστα-Έκλεισαν τη Γούναρη συγγενείς και φίλοι του-Συνθήματα και λουλούδια στο κέντρο που έγινε ο φόνος-ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ