Οι 5 πιο συνηθισμένοι μύθοι στην ομορφιά

Ο κόσμος της ομορφιάς είναι γεμάτος συμβουλές, τρικ και «μυστικά» που περνούν από στόμα σε στόμα – αλλά δεν είναι όλα αλήθεια. Κάποιοι μύθοι επιμένουν εδώ και δεκαετίες, παρόλο που η επιστήμη τους έχει καταρρίψει. Ώρα να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα!

1. Μύθος: «Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, δεν χρειάζεσαι ενυδάτωση»

Αλήθεια: Όλοι οι τύποι δέρματος – ακόμα και οι λιπαροί – χρειάζονται ενυδάτωση. Η έλλειψη υγρασίας μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα περισσότερη παραγωγή σμήγματος, ως αντιστάθμιση.

2. Μύθος: «Δεν χρειάζεσαι αντηλιακό όταν έχει συννεφιά»

Αλήθεια: Οι UV ακτίνες διαπερνούν τα σύννεφα. Η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη κάθε μέρα, όχι μόνο το καλοκαίρι ή στον ήλιο.

3. Μύθος: «Αν πλένεις το πρόσωπό σου συχνά, θα καθαρίσει καλύτερα»

Αλήθεια: Το υπερβολικό πλύσιμο μπορεί να καταστρέψει τον προστατευτικό φραγμό της επιδερμίδας και να προκαλέσει ερεθισμούς ή ξηρότητα. Δύο φορές την ημέρα είναι αρκετό.

4. Μύθος: «Αν κόβεις συχνά τις άκρες, τα μαλλιά μακραίνουν πιο γρήγορα»

Αλήθεια: Τα μαλλιά μεγαλώνουν από τη ρίζα – όχι από τις άκρες. Το κούρεμα βοηθά να φαίνονται πιο υγιή, αποτρέποντας τη φθορά και τη ψαλίδα, αλλά δεν επιταχύνει την ανάπτυξη.

5. Μύθος: «Τα φυσικά προϊόντα είναι πάντα καλύτερα»

Αλήθεια: Ο όρος «φυσικό» δεν είναι πάντα συνώνυμο του «ασφαλές». Ακόμα και τα φυσικά συστατικά (όπως αιθέρια έλαια ή λεμόνι) μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες ή φωτοευαισθησία. Η επιλογή προϊόντων πρέπει να γίνεται με βάση τη σύνθεση και τις ανάγκες της επιδερμίδας.

Καρδιολογικό ιατρείο λειτουργούσε χωρίς άδεια στην Κάτω Αχαΐα, με υπεύθυνους …ειδικευόμενο γιατρό και νοσηλεύτρια – Τι δηλώνει η Άννα Μαστοράκου

Πάτρα: Σήμερα η κηδεία του Βασίλη Αγγελόπουλο που “έφυγε” νωρίς

Πάτρα: Έπαθε έμφραγμα την ώρα που την έλουζαν σε κομμωτήριο

Πάτρα: Η κακοκαιρία έφερε πλημμύρες σε Ακτή Δυμαίων και Παραλία – “Ποτάμια” οι δρόμοι

Τροχαίο με τραυματία στο κέντρο της Πάτρας – Στη διασταύρωση-καρμανιόλα (ΦΩΤΟ)

Παραλίγο τραγωδία στην Πάτρα: Πήγε να περάσει τον δρόμο και την “πάτησε” το λεωφορείο

Πάτρα: Στη φάκα της ΕΛ.ΑΣ εγκληματική οργάνωση που ρήμαζε γνωστές αλυσίδες σούπερ μάρκετ

Πάτρα: Τροχαίο με εμπλοκή δικύκλου – Τραυματίστηκε αστυνομικός