Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2025-2026: Βγήκε η ΚΥΑ, θέμα χρόνου οι αιτήσεις στην ΕΕΤΑΑ

30/07/2025 | 11:57

Εκδόθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η ΚΥΑ για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2025-2026.

Πλέον είναι θέμα χρόνου να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα (www.eetaa.gr) για την υποβολή αιτήσεων, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ώρες.

Όπως αναφέρει η απόφαση, για την επιλογή των ωφελούμενων εκδίδεται ετησίως και ανά α’ (2025-2026) και β’ κύκλο (2026-2027) πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την ΕΕΤΑΑ.

Οι αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά υποβάλλονται στην ΕΕΤΑΑ από τους νόμιμους εκπροσώπους των ωφελούμενων, σύμφωνα με τις διαδικασίες που περιγράφονται στην οικεία Πρόσκληση. Η υποβολή των αιτήσεων και των αντίστοιχων, κατά περίπτωση, δικαιολογητικών (με την επισύναψη αρχείων μορφής pdf) γίνεται μόνο μέσω της «ειδικής εφαρμογής για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων».

Δικαιούχοι στο πρόγραμμα παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2025

Το πρόγραμμα παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2025-2026 αφορά σε εργαζόμενες γυναίκες ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, αυτοαπασχολούμενες και άνεργες με ενεργό δελτίο ανεργίας.

Για να εξασφαλίσουν voucher για το πρόγραμμα παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2025-2026, οι οικογένειες θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά όρια, τα οποία διαφοροποιούνται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.

Εισοδηματικά κριτήρια για πλήρη κάλυψη

Για όλες τις δομές:

Με 2 παιδιά: έως 27.000 ευρώ
Με 3 παιδιά: έως 30.000 ευρώ
Με 4 παιδιά: έως 33.000 ευρώ
Με 5 παιδιά και άνω: έως 36.000 ευρώ

Πάτρα: Σήμερα η κηδεία του Βασίλη Αγγελόπουλο που “έφυγε” νωρίς

Πάτρα: Έπαθε έμφραγμα την ώρα που την έλουζαν σε κομμωτήριο

Καρδιολογικό ιατρείο λειτουργούσε χωρίς άδεια στην Κάτω Αχαΐα, με υπεύθυνους …ειδικευόμενο γιατρό και νοσηλεύτρια – Τι δηλώνει η Άννα Μαστοράκου

Πάτρα: Η κακοκαιρία έφερε πλημμύρες σε Ακτή Δυμαίων και Παραλία – “Ποτάμια” οι δρόμοι

Παραλίγο τραγωδία στην Πάτρα: Πήγε να περάσει τον δρόμο και την “πάτησε” το λεωφορείο

Νέα τραγωδία στη Δυτική Ελλάδα: Άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος στο μπαλκόνι του σπιτιού του

Πάτρα: Τροχαίο με εμπλοκή δικύκλου – Τραυματίστηκε αστυνομικός

Αχαΐα: Πυρκαγιά σε καφέ (ΦΩΤΟ)