Ο Απόστολος Χρήστου προκρίθηκε στον τελικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος κολύμβησης

28/07/2025 | 15:40

Τον πρώτο από τους δυο στόχους του πέτυχε ο Απόστολος Χρήστου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης, με τον 28χρονο αθλητή να προκρίνεται στον μεγάλο τελικό στα 100μ. ύπτιο πραγματοποιώντας χρόνο 52.44. Δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης με χρόνο 53.36.

Στον τελικό, ο Απόστολος Χρήστου θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο, θέλοντας να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο βάθρο του παγκόσμιου κολύμβησης το οποίο διεξάγεται στην Σιγκαπούρη.

Από την 5η διαδρομή ο Χρήστου έκανε μία πολύ καλή εμφάνιση και τερμάτισε δεύτερος στην πρώτη ημιτελική κούρσα με χρόνο 52.44. Αυτή ήταν η 6η καλύτερη επίδοση για τον ασημένιο Ολυμπιονίκη του Παρισιού.

Από τη πλευρά του, ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης αγωνίστηκε από την 7η διαδρομή, με το νεαρό κολυμβητής παρότι έκανε μια πολύ καλή εκκίνηση τερμάτισε έβδομος με χρόνο 53.36, έχοντας την 14η επίδοση από τους 16 αθλητές που συμμετείχαν.

Η τριάδα με τις καλύτερες επιδόσεις είναι οι Ούμπερ Κος (52.21), Κλεμέντ Κολέσνικοφ (52.26) και Πίτερ Κέτζε (52.29). Αξίζει να σημειωθεί πως ο τελικός είναι προγραμματισμένος για το μεσημέρι της Τρίτης (29/7/25, 14:56) και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ2.

ΠΗΓΗ

Φωτιά σε αυτοκίνητο έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου

Πάτρα: Τροχαίο με δίκυκλο – Εκτινάχθηκε γυναίκα οδηγός (ΦΩΤΟ)

Αναβλήθηκε η εκταφή του γιου του Πάνου Ρούτσι

Πάτρα: Νεαρός καταπλακώθηκε στο πόδι από αυτοκίνητο – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Το πρώτο δικαστήριο για τα δύο παιδιά που “χάθηκαν” στην Αρέθα – Σοκ στη αίθουσα από την προβολή του βίντεο του τροχαίου

Απίστευτο περιστατικό στην Πάτρα: Γονείς εγκατέλειψαν τον ανήλικο γιο τους με αυτισμό σε κέντρο φροντίδας – Αναζητούνται από την Αστυνομία

Πυροβόλησαν μηχάνημα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Έστησε καρτέρι και επιτέθηκε στην σύντροφό του – Χαμός έξω από πολυκατοικία