Μετά τη «Γαλάζια Πατρίδα» του Ερντογάν, η μεγάλη «Κόκκινη Πατρίδα» από τους Αλβανούς σε επίσημο έντυπο!

27/07/2025 | 14:25

Οι αβάσιμες θεωρίες της Τουρκίας για «Γαλάζια Πατρίδα», οι οποίες διδάσκονται πλέον και στα σχολεία της γειτονικής χώρας είναι γνωστές. Επίσης, είναι γνωστό ότι διάφοροι εθνικιστικοί κύκλοι στην Αλβανία κυκλοφορούν κατά καιρούς χάρτες οι οποίοι περιλαμβάνουν και τμήματα της Ηπείρου, ενίοτε και της Δυτικής Μακεδονίας. Όλα αυτά, το επίσημο ελληνικό κράτος τα αντιμετωπίζει ως άνευ σημασίας ενέργειες κάποιων περιθωριακών. Διαφωνούμε, αλλά ας το δεχτούμε.

Με μεγάλη έκπληξη όμως, στο  σάιτ epiruspost.gr στις 23/7/2025 είδαμε έναν τεράστιο, ακαλαίσθητο χάρτη της Μεγάλης Αλβανίας που περιλαμβάνει ολόκληρη την Ήπειρο, μέχρι την Πρέβεζα και την Άρτα, τους νομούς Καστοριάς, Φλώρινας και Γρεβενών, κάποια άλλα τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας και την Κέρκυρα. Αυτή τη φορά ο χάρτης δεν είναι δημιούργημα κάποιων γραφικών ή φανατικών, αλλά περιέχεται στο επίσημο περιοδικό, «κεντρική έκδοση» το χαρακτηρίζει το epiruspost.gr, του Υπουργείου Αμύνης της Αλβανίας «USHTRIA» («Ο ΣΤΡΑΤΟΣ»), στο τεύχος αρ. 28 της 18ης Ιουλίου 2025, σε «δεσπόζουσα» θέση μάλιστα, τη σελ. 12.

Μετά τη «Γαλάζια Πατρίδα» του Ερντογάν,  η μεγάλη «Κόκκινη Πατρίδα» από τους Αλβανούς σε επίσημο έντυπο!
Το τεύχος του περιοδικού USHTRIA όπου υπάρχει ο χάρτης της μεγάλης ‘κόκκινης πατρίδας’

Τι περιλαμβάνει ο χάρτης και πώς συνδέει το Συνέδριο του Βερολίνου (1878) με τις έωλες αλβανικές διεκδικήσεις;

Ο αλβανικός χάρτης περιλαμβάνει ολόκληρη την Ήπειρο, ακόμα και τμήματα νότια της Άρτας και της Πρέβεζας, ουσιαστικά δηλαδή μας γυρίζει πριν το 1881, οπότε τα ΒΔ σύνορα της Ελλάδας έφταναν λίγο πιο πάνω από την Αμφιλοχία και το Μακρυνόρος. Περιλαμβάνει επίσης την Κέρκυρα, τους νομούς Γρεβενών, Φλώρινας και Καστοριάς και τμήμα του νομού Κοζάνης. Περιλαμβάνει επίσης περιοχές των Σκοπίων όπως το ελληνικότατο, ως τις αρχές του 20ου αιώνα,  Μοναστήρι (MANASTER).

Μετά τη «Γαλάζια Πατρίδα» του Ερντογάν,  η μεγάλη «Κόκκινη Πατρίδα» από τους Αλβανούς σε επίσημο έντυπο!

Στο προηγούμενο τεύχος το «USHTRIA» έγραψε για «Ελληνική γενοκτονία σε βάρος των Μουσουλμάνων Τσάμηδων». Πώς τα τεκμηριώνει όλα αυτά η Αλβανία; Με αναφορά στο Συνέδριο του Βερολίνου (1878), όπου, σύμφωνα με το δημοσίευμα η Αλβανία κατατεμαχίστηκε! Ποια Αλβανία του 1878; Ούτε Αλβανική εθνική συνείδηση, ούτε ιδέα ίδρυσης αλβανικού κράτους, ούτε τίποτα σχετικό υπήρχαν τότε. Οι Αλβανοί επιδίωκαν να ενωθούν με την Ελλάδα από τα χρόνια του Όθωνα ακόμα. Οι σκοπιμότητες και τα βρόμικα παιχνίδια της Ιταλίας και της Αυστρίας δημιούργησαν το τεχνητό κράτος στα βορειοδυτικά σύνορά μας.

Κλείσιμο

Μετά τη «Γαλάζια Πατρίδα» του Ερντογάν,  η μεγάλη «Κόκκινη Πατρίδα» από τους Αλβανούς σε επίσημο έντυπο!
Το Συνέδριο του Βερολίνου που έγινε το 1878
Μετά τη «Γαλάζια Πατρίδα» του Ερντογάν,  η μεγάλη «Κόκκινη Πατρίδα» από τους Αλβανούς σε επίσημο έντυπο!
Το περιοδικό USHTRIA με αλβανικές και τουρκικές σημαίες
https://4210a5448e2207d2b51fa3ddfd7dc648.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-45/html/container.html

Τι διδάσκονται οι Αλβανοί μαθητές;

Στα αλβανικά σχολεία, διδάσκονται στους μαθητές και τις μαθήτριες τα εγχειρίδια Ιστορίας και Γεωγραφίας του Αλβανικού Έθνους που έχουν βέβαια την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Επιστήμης (sic, σε ποιον τομέα διαπρέπουν οι Αλβανοί επιστήμονες άραγε;), όπου αναφέρεται ότι τα θεσπρωτικά φύλα και οι Χάονες ήταν ιλλυρικά, άρα οι Αλβανοί, οι απόγονοι των Ιλλυριών, κάτι που δεν έχει τεκμηριωθεί ιστορικά, δικαιούνται την «Τσαμουριά», την Άρτα, τα Γιάννενα, την Πρέβεζα, την Καστοριά, τη Φλώρινα, τα Γρεβενά κ.α. Μάλιστα, αυτό κι αν είναι πρωτάκουστο, στα εγχειρίδια αναγράφεται ότι «στις περιοχές αυτές κατά καιρούς εγκαταστάθηκαν και μειοψηφίες Ελληνικών πληθυσμών»!

Πηγή: epiruspost.gr

Πάτρα: Η φωνή αγωνίας της μάνας “Σώστε το γιό μου” – Ο Μάριος είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ρίου και ο ΕΟΜ απορρίπτει το αίτημα της μεταμόσχευσης!

Πάτρα: Μεγάλη φωτιά σε γνωστή επιχείρηση στην περιοχή του Γλαύκου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση “ντελιβεράδων” – Δύο τραυματίες (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Ποιος είναι ο 48χρονος που βρέθηκε κρεμασμένος στις φυλακές Αγίου Στεφάνου

Πάτρα: 23χρονος διέφυγε από την Ψυχιατρική του Ρίου και ταμπουρώθηκε σε μπαλκόνι – Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση (ΦΩΤΟ)

“Βόμβα” Σπύρου Μαρτίκα για τον επιχειρηματία και τη σπείρα με τις απάτες που δρούσε και στην Πάτρα: «Έφαγε 250 χιλιάρικα από τον Παντελίδη το βράδυ που σκοτώθηκε»

Δυτ. Ελλάδα: Άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος σε δέντρο – Ο αδερφός του είχε «φύγει» με παρόμοιο τρόπο

Σιωπηρή διαμαρτυρία και πορεία για τον 17χρονο Μάριο που βρίσκεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ρίου