Το ΚΚΕ Αχαΐας για τη φωτιά στο ΓΝ Άγιος Ανδρέας: “Εδώ και τώρα μέτρα”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΧΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΓΝ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ:

Για άλλη μια φορά το υγειονομικό προσωπικό και  ασθενείς του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια νέα πυρκαγιά, την τρίτη μέσα σε ενάμιση χρόνο, που ξέσπασε αυτή τη φορά στο υπόγειο του νέου κτηρίου. Κλινικές του νοσοκομείου, αλλά και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, έμειναν χωρίς ρεύμα και μάλιστα εν μέσω καύσωνα, ασθενείς μεταφέρθηκαν κυριολεκτικά στα χέρια, ενώ εκτός λειτουργίας βρέθηκε και το ασανσέρ του 7οροφου κτηρίου.

Οι επαναλαμβανόμενες πυρκαγιές έβγαλαν στην επιφάνεια τα ελλιπή μέτρα πυροπροστασίας, αλλά και την έλλειψη εξοπλισμού που να εξασφαλίζει την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Η εκκένωση των κλινικών του νοσοκομείου, πραγματοποιήθηκε χωρίς οργανωμένο σχέδιο, με το υγειονομικό προσωπικό να παλεύει, μαζί με όποιον βρισκόταν στο νοσοκομείο να απομακρύνει με ασφάλεια τους ασθενείς.

Αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά με τον πιο τραγικό τρόπο ότι η λογική του «πάμε κι όπου βγει» είναι καθημερινότητα, στα νοσοκομεία, τα τρένα, στους χώρους δουλειάς. Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να μας πείσει ότι όλα «βαίνουν καλώς», η πραγματικότητα έχει άλλη άποψη.

Η φωτιά στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών απέδειξε ότι η υποβάθμιση των δημόσιων δομών υγείας είναι συνολική, δεν αφορά μόνο τις παροχές υγείας, αλλά συνολικά τη λειτουργία τους, τις εγκαταστάσεις, τα μέτρα προστασίας. Διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, «γκρέμισαν» τη Δημόσια και Δωρεάν Υγεία και μαζί και τις υποδομές της.

Οι δυσκολίες όμως για τις δομές υγείας της πόλης δεν τελειώνουν με την κατάσβεση. Ήδη το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο σε μέρα μη εφημερίας είχε τα ράντζα στους διαδρόμους, ενώ οι εφημερίες των δύο νοσοκομείων καλύπτουν όχι μόνο τις ανάγκες του νομού, αλλά και των γειτονικών νομών. Οι νοσηλευόμενοι στη ΜΕΘ που εκκενώθηκε απαιτείται να νοσηλευτούν σε κλίνες ΜΕΘ άλλης δομής και να εξασφαλιστεί η λειτουργία των κλινικών που εκκενώθηκαν και η ασφαλής νοσηλεία των ασθενών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-Να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια της νέας πυρκαγιάς

-Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή νοσηλεία των ασθενών. Να πραγματοποιηθεί ακόμα και επίταξη ιδιωτικών κλινικών και εξοπλισμού (κλίνες ΜΕΘ, οξυγόνο κλπ), χωρίς αποζημίωση, αν κριθεί αναγκαίο για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών.

-Να αποκατασταθούν άμεσα όλες οι φθορές και ταυτόχρονα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα πυροπροστασίας, για να λειτουργήσουν άμεσα, αλλά και με ασφάλεια οι κλινικές που εκκενώθηκαν, αλλά και ολόκληρο το νοσοκομείο.

Κέικ καπουτσίνο
28/01/2026 | 21:14

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ασύλληπτη τραγωδία στην Πάτρα: Δύο νεκροί νεαρής ηλικίας μετά από σοκαριστικό τροχαίο στην Παραλία (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θρήνος στο διαδίκτυο για τα παιδιά που χάθηκαν στο τροχαίο! Συντετριμμένοι οι φίλοι τους (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Αυτό είναι το 25χρονο παλικάρι που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Πάτρα: Λουλούδια και κεράκια για το Νίκο και την Αγγελική στον τόπο της ανείπωτης τραγωδίας – “Παγωμένη” Κυριακή για την πόλη (ΦΩΤΟ)

Σοκαρισμένη η Πάτρα από το τραγικό τροχαίο – Ποια είναι τα δύο παιδιά που έχασαν την ζωή τους, 19 και 17 ετών!

Πάτρα: “Εφυγε” στα 59 του ο επιχειρηματίας Αντώνης Λαλιώτης – Την Τρίτη η κηδεία του

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο 59χρονης – “Έφυγε” ξαφνικά

Νέα τραγωδία στην Πάτρα: Ένας νεκρός από φωτιά σε σπίτι στον Καστελλόκαμπο – Πρώην διαιτητής το θύμα (ΦΩΤΟ)