Παναθηναϊκός: Κλειδώνει η παραχώρηση του Βαγιαννίδη στη Σπόρτινγκ

26/07/2025 | 18:17

Στην τελική ευθεία έχει μπει πλέον το θέμα της μεταγραφής του Γιώργου Βαγιαννίδη απ’ τον Παναθηναϊκό στην Σπόρτινγκ Λισσαβόνας.

Τριμελής αντιπροσωπεία της πορτογαλικής ομάδας με επικεφαλής τον γενικό διευθυντή της, Μπερνάρντο Παλμέιρο έφτασε στην Αθήνα το μεσημέρι της Παρασκευής (25/7) για τον τελικό κύκλο διαπραγματεύσεων με τους ανθρώπους του «τριφυλλιού».

Είχε προηγηθεί η νέα, βελτιωμένη πρόταση των περσινών νταμπλούχων Πορτογαλίας, που έφτανε τα 12+2 εκατ. ευρώ (πολύ πιο πάνω σε σχέση με τα 10 εκατ. ευρώ που είχαν προταθεί προ 20ημέρου), που έβαλε την όλη διαδικασία στις… ράγες.

Οι συζητήσεις που «έτρεξαν» απ’ το μεσημέρι της Παρασκευής (25/7) ανάμεσα στους ανθρώπους των δύο κλαμπ, οδήγησαν σε μία πρώτη συμφωνία, με την Σπόρτινγκ να προσφέρει 13 εκατ. ευρώ, συν 2 εκατ. ευρώ υπό μορφή μπόνους, φτάνοντας στο σύνολο τα 15 εκατ. ευρώ που είχαν τεθεί ως όριο απ’ την πλευρά της ιδιοκτησίας του Παναθηναϊκού, προκειμένου να… ανάψει το «πράσινο φως» για την παραχώρηση του «Βάγια».

Επί της ουσίας μένει να διευθετηθούν ορισμένες λεπτομέρειες που αφορούν τον τρόπο καταβολής των χρημάτων προς τον Παναθηναϊκό, το ύψος των στόχων στα μπόνους, αλλά και το ποσοστό μεταπώλησης.

Ο Παναθηναϊκός ζητάει 15% σε μεταπώληση, η Σπόρτινγκ δίνει 5% κι αυτό είναι ένα απ’ τα ανοικτά ζητήματα που υπάρχουν στο τραπέζι. Δύσκολα όμως θα «χαλάσουν» τη μεταγραφή και υπάρχει η αίσθηση πως θα βρεθεί η «χρυσή τομή» κάπου στη μέση και στο 10%. Κι αυτό ήταν ένα απ’ τα αντικείμενα συζήτησης στο δείπνο που είχαν αργά το βράδυ της Παρασκευής (25/7) οι άνθρωποι των δύο ομάδων σε εστιατόριο των νοτίων προαστίων.

Ο Βαγιαννίδης έχει ήδη συμφωνήσει για πενταετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 1,3 εκατ. ευρώ συν μπόνους κι αν δεν υπάρξει κάτι πολύ ανατρεπτικό, είναι πολύ πιθανό μέσα στο Σαββατοκύριακο

15/02/2026
15/02/2026 | 10:14

Αχαΐα: Επιτέθηκαν σε μεταφορέα με ΙΧ – Προσπάθησαν να εμβολίσουν την μοτοσικλέτα του και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν

Πάτρα: Στις φλόγες σπίτι στην Περιβόλα – Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη στο σημείο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Τσικνοπέμπτη στην Πάτρα: Δεν θα πραγματοποιηθούν οι βραδινές εκδηλώσεις, κανονικά οι πρωινές

Πάτρα: Γερό τρακάρισμα στα Μποζαΐτικα – Ενεπλάκησαν τρία οχήματα (ΦΩΤΟ)

Αυτή είναι η αιτία θανάτου της 34χρονης από την Πάτρα δύο εβδομάδες μετά τον τοκετό – Τι έδειξε η Ιατροδικαστική

Πάτρα: Καταγγελία-σοκ από μητέρα αυτιστικού παιδιού – Εκπαιδευτικός του έριξε χαστούκια – Δικογραφία από την ΕΛ.ΑΣ

Θλίψη και στη Ζάκυνθο για τον ξαφνικό χαμό της γλυκιάς Εύης από την Πάτρα – Τριήμερο πένθος στα σχολεία

Πάτρα: Άνδρας έπεσε από ύψος δύο μέτρων – Μεταφέρεται στο νοσοκομείο