Στη ΜΕΘ 54χρονος με θερμοπληξία λόγω καύσωνα – Το πρώτο κρούσμα στη χώρα

25/07/2025 | 15:08

Ένας 54χρονος στη Λαμία είναι ο πρώτος ασθενής που νοσηλεύεται με θερμοπληξία σε σοβαρή κατάσταση στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Iatropedia.gr, πρόκειται για έναν ξυλουργό, ο οποίος νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας. Ο άτυχος άνδρας εισήχθη χθες το απόγευμα με υψηλό πυρετό και άλλα συμπτώματα θερμοπληξίας. Παραμένει νοσηλευόμενος σε ελεγχόμενη κατάσταση.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), η θερμοπληξία εκδηλώνεται μετά από πολύωρη έκθεση σε θερμό και υγρό περιβάλλον όταν η σωματική θερμοκρασία υπερβεί τους 39 βαθμούς Κελσίου (μπορεί να φτάσει και τους 41 βαθμούς). Αυτό συμβαίνει επειδή λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και της υγρασίας παρεμποδίζεται η αποβολή της θερμότητας που παράγει το ανθρώπινο σώμα.

Η ακραία ζέστη μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλική βλάβη ή ακόμα και θάνατο, προσθέτει. Πρόκειται για μία πολύ επικίνδυνη κατάσταση που χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση στο νοσοκομείο.

Πάτρα: Ξύπνησαν μνήμες στην Αμερικής – Νέο τροχαίο με δίκυκλο στο σημείο που σκοτώθηκε ο 27χρονος Δημήτρης Λιόπετας (ΦΩΤΟ)

“Επιδημία” τροχαίων στην Πάτρα! Κι άλλο σε διασταύρωση – “καρμανιόλα”, τραυματίστηκε γυναίκα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: 720 διαμερίσματα θα δημιουργηθούν στο στρατόπεδο Μανουσογιαννάκη – Εξαγγελίες Μητσοτάκη για αξιοποίηση ακινήτων για όσους δεν έχουν σπίτι

Πάτρα: Προφυλακίστηκε ο 39χρονος οδηγός για το τροχαίο με θύμα τον Δημήτρη Λιόπετα – ΝΕΟΤΕΡΑ

ΔΕΘ: Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη στον Πελετίδη για το 112 – “Νομίζει ότι μπορεί να κάνει αντάρτικο και να έχουμε τραγωδίες όπως στο Μάτι”

Ερύμανθος: Συνταξιούχος αστυνομικός ο δράστης των πυροβολισμών, οδηγείται αύριο στον ανακριτή – Κτηματικές διαφορές το κίνητρο της επίθεσης

Δυτ. Ελλάδα: Σοβαρός τραυματισμός άνδρα μετά από πτώση από στέγη – Δίνει μάχη για τη ζωή του

Πάτρα: Εξετράπη όχημα στην Πλαζ – Εγκλωβίστηκε οδηγός (ΦΩΤΟ)