Βλαντ Πλαχότνιουκ: Συνελήφθη στην Ελλάδα ο Μολδαβός μεγιστάνας και πρώην πολιτικός – -Κατηγορείται ότι είχε κλέψει εκατομμύρια δολάρια

22/07/2025 | 17:08

Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» συνελήφθη ο 59χρονος κροίσος και πρώην πρόεδρος πολιτικού κόμματος της Μολδαβίας, Βλαντ Πλαχότνιουκ.

Ο 59χρονος Μολδαβός συνελήφθη από το «ελληνικό FBI» με «Ερυθρά Αγγελία» ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών για επικείμενη άφιξη του στην Ελλάδα. Οι Αρχές έστησαν μπλόκο στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και κατά τη διάρκεια ελέγχου τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.

Ο 59χρονος, που θεωρείται από τους πιο πλούσιους Μολδαβούς, έχει καταδικαστεί από τις Αρχές της χώρας του για μεγάλη υπόθεση απάτης και υπεξαίρεσης που, κατά πληροφορίες αγγίζει, το 1 δισ. δολάρια.

Ο Μολδαβός κατηγορείται επίσης για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, ξέπλυμα μαύρου χρήματος κ.α.

Από τις Μολδαβικές Αρχές αναμένεται να υπάρξει επικοινωνία με την ελληνική Δικαιοσύνη για την έκδοσή του.

Πάτρα: Παραδόθηκε ο 26χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 30χρονου στο “Αβαντάζ” – Oδηγήθηκε στον εισαγγελέα

Πάτρα: Λήξη συναγερμού για τη νεαρή που απειλούσε να πέσει από ταράτσα – ΝΕΟΤΕΡΑ (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Του επιτέθηκαν με μαχαίρι, ρόπαλο και μπετόβεργα – Τι συνέβη στο σοβαρό επεισόδιο στην οδό Σωσιπάτρου

Κακοκαιρία στην Πάτρα: Απόκοσμες εικόνες στην παραλιακή του Ρίου – Η θάλασσα “μπήκε” στα σπίτια – Πλημμύρα στην Πλαζ ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θλίψη για την απώλεια της εκπαιδευτικού Ειρήνης Καραβίτη

Πάτρα: Άγιο είχαν οι νεαροί που τούμπαρε το ΙΧ τους τα ξημερώματα στην Ακτή Δυμαίων -ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ένας στη φυλακή, τρεις ελεύθεροι με όρους για τον θάνατο του 30χρονου Κώστα Μπασιλάρη

Πάτρα: Παραδόθηκε 5ος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό  του 30χρονου στο “Αβαντάζ”