Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας: Οι εργάτες άφησαν το δικό τους στίγμα στον πολιτισμό

21/07/2025 | 15:14

Tο δικό τους ξεχωριστό αποτύπωμα στις φετινές δράσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας, άφησαν οι εκδηλώσεις της ενότητας του Πολιτιστικού Φεστιβάλ Εργαζομένων που διοργάνωσαν την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 20 Ιουλίου, ο Δήμος της Πάτρας με τη συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου.

Η αυλαία των εκδηλώσεων άνοιξε την Παρασκευή στον Πολυχώρο Πολιτισμού της «Ιχθυόσκαλας», με την παρουσίαση από την Θεατρική Ομάδα «Θέατρο από εργάτες για εργάτες», της θεατρικής παράστασης «Η αγία Ιωάννα των σφαγείων».

Την παράσταση παρακολούθησαν δεκάδες εργαζόμενοι οι οποίοι γέμισαν τις κερκίδες του αίθριου στον πολυχώρο πολιτισμού.

Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας: Οι εργάτες άφησαν το δικό τους στίγμα στον πολιτισμό

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αποστόλης Αγγελής και η Γ.Γ. του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας Χριστίνα Παναγογιαννοπούλου απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό.

Οι διήμερες εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν  το Σάββατο 19 Ιουλίου στη Δημοτική πλαζ, με εκατοντάδες εργαζόμενους, εργαζόμενες και πολίτες της Πάτρας να παίρνουν μέρος στο λαϊκό γλέντι  με τους Μπάμπη Τσέρτο και Ελεωνόρα Ζαχαριά.

Στη δημοτική πλαζ λειτούργησε παράλληλα και χώρος δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών.

Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας: Οι εργάτες άφησαν το δικό τους στίγμα στον πολιτισμό

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν, ο δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας Δημήτρης Μαρμούτας.

Τι διήμερες εκδηλώσεις παρακολούθησε ο δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Κορδάς, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Προγραμματισμού και Δημοτικής Περιουσίας Αποστόλης Αγγελής, η αντιδήμαρχος παιδείας Κατερίνα Σίμου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας Δημήτρης Μαρμούτας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

ΣΟΚ: 21χρονος κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Θρήνος στην Εγλυκάδα Πατρών

Πάτρα: Βρέθηκε νεκρός έξω από το σπίτι του – Τι “βλέπει” η ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: Πέθανε ο δολοφόνος της Κωνσταντίνας Κουλούρη και της Ρεγγίνας Παπανδρέου

Πάτρα: Θλίψη για τον θάνατο του “γάτου” Νίκου Παπαδημητρόπουλου

Σοκ στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή την ώρα του ρεπορτάζ ο κάμεραμαν του ΑΝΤ1 Γιώργος Παυλάκης

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον περιφερειακό σύμβουλο Άρη Τηλιγάδη, που “έφυγε” μετά από μάχη με ασθένεια

Αχαΐα: «Έφυγε» αιφνίδια στα 51 του χρόνια ο γιατρός Αιμίλιος Τζούδας

Πάτρα: “Φως” στα αίτια θανάτου του 21χρονου στην Εγλυκάδα, που κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Σήμερα η νεκροψία