Ο εισαγγελέας προτείνει την καταδίκη του δημοσιογράφου Δημήτρη Μαρέδη για τον εκβιασμό της Ζέττας Μακρή

15/07/2025 | 14:53

Με την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας ξεκίνησε σήμερα η διακοπείσα δίκη στον Βόλο, στην οποία ο ιδιοκτήτης ειδησεογραφικού ιστότοπου και δημοσιογράφος, Δημήτρης Μαρέδης, αντιμετωπίζει την κατηγορία ότι εκβίασε τη Ζέττα Μακρή.

Στην τοποθέτησή της, η εισαγγελέας επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι οι ισχυρισμοί της καταγγέλλουσας για δημοσιεύματα σε βάρος της με δυσμενές περιεχόμενο από το φθινόπωρο του 2024, επιβεβαιώνονται, όπως επιβεβαιώνεται και η άσκηση πίεσης για παροχή οικονομικής υποστήριξης, μέσα από ανταλλαγή μηνυμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gegonota.news, η εισαγγελέας αναφέρθηκε εκτενώς στα δημοσιεύματα με αρνητική χροιά και έκρινε ότι ο ισχυρισμός του κατηγορούμενου πως πρόκειται απλώς για δημοσιογραφικά σχόλια δεν ευσταθεί. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στις μεταξύ τους συνομιλίες για πιθανή διαφημιστική συνεργασίαύψους 15.000 ευρώ, την οποία φέρεται να ζητούσε ο κατηγορούμενος ως αντάλλαγμα για να σταματήσουν τα δυσμενή δημοσιεύματα.

Η εισαγγελέας υποστήριξε στην αγόρευσή της ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για τη στοιχειοθέτηση του αδικήματος του εκβιασμού, όπως προβλέπεται στον Ποινικό Κώδικα. Όσον αφορά το τιμολόγιο που φέρεται να εξέδωσε ο κατηγορούμενος στη Ζέττα Μακρή, ύψους 5.000 ευρώ και σχετιζόμενο με τα προσημειωμένα χρήματα που παραδόθηκαν τη στιγμή της συναλλαγής, η εισαγγελική λειτουργός έκρινε ότι δεν συνιστά αποτέλεσμα νόμιμης εμπορικής πράξης, αλλά εκδόθηκε με σκοπό να προσδώσει επίφαση νομιμότητας στη διαδικασία.

Επίσης, έκρινε πως το τιμολόγιο δεν ανταποκρίνεται σε υπαρκτή σύμβαση ασχέτως εάν είναι φορολογικά νόμιμο και κόπηκε όταν είδε ο κατηγορούμενος τον αστυνομικό. Είπε επίσης ότι ο ισχυρισμός του κατηγορούμενου ότι στήθηκε σκευωρία εναντίον του για να τον αποκλείσει από αντίπαλο της στις βουλευτικές εκλογές από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, ότι πρόκειται για προσωπική αναπόδεικτη εκτίμηση.

«Εν κατακλείδι, βήμα- βήμα αποδεικνύεται ότι πραγματοποιείται η πράξη της εκβίασης. Δέχεται τα χρήματα ενώ γνωρίζει ότι είναι δικά της (Ζέττα Μακρή). Με τα δεδομένα αυτά, η πρόταση είναι καταδικαστική και προτείνω την ενοχή του», κατέληξε η εισαγγελέα.

ΠΗΓΗ

Πάτρα: Λήξη συναγερμού για τη νεαρή που απειλούσε να πέσει από ταράτσα – ΝΕΟΤΕΡΑ (ΦΩΤΟ)

Κακοκαιρία στην Πάτρα: Απόκοσμες εικόνες στην παραλιακή του Ρίου – Η θάλασσα “μπήκε” στα σπίτια – Πλημμύρα στην Πλαζ ΦΩΤΟ

Πάτρα: 50χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του – Βρέθηκε νεκρός με τραύμα από μαχαίρι

Πάτρα: Άγιο είχαν οι νεαροί που τούμπαρε το ΙΧ τους τα ξημερώματα στην Ακτή Δυμαίων -ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ένας στη φυλακή, τρεις ελεύθεροι με όρους για τον θάνατο του 30χρονου Κώστα Μπασιλάρη

Πάτρα: Βρέθηκε η τσάντα της 16χρονης Λόρας στου Ζωγράφου – Καλοστημένο σχέδιο για να φύγει από το σπίτι της “βλέπουν” οι αρχές

Πάτρα: Παραδόθηκε 5ος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό  του 30χρονου στο “Αβαντάζ”

Πάτρα: Το «θρίλερ» με την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας – Τι λένε ο πατέρας και η φίλη της αγνοούμενης