Θρίαμβος για τον Ραφαήλ Παγώνη – Προκρίθηκε με ανατροπή στον τελικό του Wimbledon U-14

12/07/2025 | 16:56

Μία νίκη μακριά από την κατάκτηση του τίτλου στο Wimbledon U14 βρίσκεται ο Ραφαήλ Παγώνης!

Ο 13χρονος τενίστας με εκπληκτική απόδοση στον ημιτελικό ανέτρεψε το σκορ κόντρα στον Ρώσο Νικίτα Μπερντίν και με 4-6, 6-2, 10-5 πήρε την πρόκριση στον τελικό! 

Δείτε ΕΔΩ τις καλύτερες στιγμές του ημιτελικού 

Ο νεαρός τενίστας δεν ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση και γρήγορα βρέθηκε με τρία games πίσω. Η αντίδρασή του ήταν πολύ καλή και με τρία σερί games έφερε στα ίσα το σετ (4-4). Βέβαια, ο Μπερντίν απάντησε με δύο σερί games και έκλεισε το σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ ο Ράφα έκανε… πάρτι. Ξεκίνησε με 4-0 και ο αντίπαλός του μείωσε 4-2 με μπρέικ. Ο Παγώνης έκανε νέο μπρέικ στο 7ο γκέιμ (5-2) και έκλεισε το σετ στο σερβίς του (6-2).

Έτσι ισοφάρισε σε 1-1 και έστειλε το παιχνίδι στο super  tie break.

Εκεί ο νικητής θα ήταν αυτός που θα έφτανε πρώτος στους 10 πόντους και ο Έλληνας τενίστας επικράτησε 10-5 και έκλεισε το παιχνίδι σε 1 ώρα και 25 λεπτά. 

Στον τελικό της Κυριακής θα παίξει με τον Αυστριακό Μόριτζ Φράιταγκ, που απέκλεισε με 6-2, 6-4 τον Γάλλο Μάριο Βούκοβιτς. Ο Αυστριακός είναι στο Νο2 της Ευρώπης και ο Έλληνας στο Νο1. 

H πορεία του Παγώνη μέχρι τον τελικό

Ο Παγώνης αρχικά απέκλεισε τον Σιγιούν Κιμ από την Κορέα με 2-0 σετ (6-1, 6-1), ενώ στη συνέχεια κέρδισε και τον Ιγνάσιο Μεχίας από τη Βενεζουέλα με 2-1 ( 4-6, 6-0, 11-9). 

Στην προημιτελική φάση, ο 14χρονος Έλληνας τενίστας, άφησε εκτός τον Αμερικανό Τρίσταν Ασέντζο με 2-0 σετ (6-2, 6-2), ενώ στον ημιτελικό της κατηγορίας Κ14 των αγοριών στο Wimbledon, κέρδισε και τον Ρώσο Μπερντίν με 2-1.

ΠΗΓΗ

Δικηγόρος Ειρήνης Μουρτζούκου: «Αυτά που θα πει θα προκαλέσουν σοκ – Η δολοφονία του Παναγιωτάκη θα συγκλονίσει περισσότερο από όλες»

Πάτρα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

Πάτρα: Συνελήφθη μεθυσμένος οδηγός αυτοκινήτου που έκανε αναστροφή και τραυμάτισε οδηγό μοτοσικλέτας – Δεν είχε ούτε δίπλωμα!

Αδιανόητη τραγωδία στο Αγρίνιο – Πατέρας παρέσυρε με το όχημά του και σκότωσε το 2χρονο παιδί του

Κ. Αχαΐα: Οδήγηση τέλος για τον 63χρονο που δεν είχε δίπλωμα, παραβίασε STOP και τραυμάτισε σοβαρά εργαζόμενη του “Βοήθεια στο Σπίτι”

Στην Πάτρα η Ειρήνη Μουρτζούκου: Πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Κυριακή – «Φόνισσα» φώναζαν συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ραγδαίες εξελίξεις: Σε αναστολή όλη η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας – Είχε εμπλακεί στις υποθέσεις Μουρτζούκου και Πισπιρίγκου

Αχαΐα: Αυτές είναι οι 3 περιοχές που απαγορεύεται το κολύμπι