Ο πρώην επικεφαλής της ΚΕΔ Μαρκ Κλάτενμπεργκ αποκάλυψε ότι σκέφτηκε να αυτοκτονήσει!

10/07/2025 | 21:52

Ο πρώην επικεφαλής της ελληνικής ΚΕΔ, αναλυτής διαιτησίας της Νότιγχαμ και παλαίμαχος διεθνής Άγγλος διαιτητής, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, προέβη σε μία άκρως αποκαλυπτική εξομολόγηση μέσα από την οποία παραδέχθηκε ότι πριν από αρκετά χρόνια σκέφτηκε να βάλει τέλος στη ζωή του. Η αιτία ήταν οι ψευδείς κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί για ρατσιστικά σχόλια σε ποδοσφαιριστή της Premier League.

Ο άλλοτε αρχιδιαιτητής είχε κατηγορηθεί το 2012 ότι υπέπεσε σε ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του Τζον Όμπι Μίκελ και ενός ακόμη παίκτη της Τσέλσι, μετά από αγώνα των Λονδρέζων με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η σοβαρότητα των κατηγοριών οδήγησε την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FA) και την αστυνομία να ξεκινήσουν έρευνα, με τον τότε διεθνή ρέφερι να αναγκάζεται ν’ αποσυρθεί προσωρινά από την ενεργό δράση. Αργότερα, η FA απέρριψε τις κατηγορίες, ενώ και από την πλευρά της η αστυνομία έκλεισε την υπόθεση.

Η Τσέλσι παραδέχθηκε δημοσίως ότι μετάνιωσε για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση και στάθηκε στην τεράστια πίεση που υπέστησαν ο Κλάτενμπεργκ και η οικογένειά του από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

«Η υπόθεση με τον Όμπι Μίκελ με επηρέασε βαθιά, όπως και την οικογένειά μου. Νομίζω ότι τότε ήμουν πιο κοντά από ποτέ στο να βάλω τέλος στη ζωή μου. Αν δεν υπήρχε καμία διέξοδος κι αν δεν μπορούσα πια να διαιτητεύσω, τι θα έπρεπε να κάνω;» παραδέχθηκε ο Κλάτενμπεργκ στην «Daily Mail».

Στάθηκε, μάλιστα, στη στιγμή που πληροφορήθηκε για τις κατηγορίες: «Έλαβα μια ειδοποίηση στο κινητό μου από το Sky Sports: “Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ κατηγορείται για ρατσισμό εναντίον δύο παικτών της Τσέλσι”. Τότε είχαμε ένα νεογέννητο μωρό, μόλις έξι μηνών. Εκείνες οι 12 ώρες ήταν οι πιο δύσκολες της ζωής μου, δεν έκλεισα μάτι. Έψαχνα απεγνωσμένα απαντήσεις, αν μήπως είχα πει κάτι πάνω στην ένταση της στιγμής που δεν θυμόμουν.»

Ο Κλάτενμπεργκ εξήγησε ότι άρχισε να ηρεμεί σταδιακά όταν έγινε σαφές ότι η Τσέλσι δεν μπορούσε να προσκομίσει καμία απόδειξη για τις σοβαρές κατηγορίες ρατσισμού. Κι αφού ολοκληρώθηκε η έρευνα το 2012, σχολίασε:

«Ήμουν τρομοκρατημένος. Το να γνωρίζεις ότι είσαι αθώος, αλλά να συνειδητοποιείς ότι κάτι τέτοιο μπορεί να σου κοστίσει την καριέρα σου είναι τρομακτικό.»

Επέστρεψε στη διαιτησία τέσσερις εβδομάδες αργότερα και στη συνέχεια διαιτήτευσε τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και τον τελικό του Champions League το 2016, ενώ ένα χρόνο μετά (2017) αποσύρθηκε από τη διαιτησία.

ertnews.gr

Σάντουιτς πίτσα
14/10/2025 | 21:47

Πάτρα: «17 χρόνια τον φρόντιζα, δεν μπορώ άλλο»! Τι λέει η μητέρα που εγκατέλειψε το παιδί της με αυτισμό

Πάτρα: Το πρώτο δικαστήριο για τα δύο παιδιά που “χάθηκαν” στην Αρέθα – Σοκ στη αίθουσα από την προβολή του βίντεο του τροχαίου

Στο μνημόσυνο για τον Δημήτρη Καλογερόπουλο ο Δημήτρης Παλούμπης

Απίστευτο περιστατικό στην Πάτρα: Γονείς εγκατέλειψαν τον ανήλικο γιο τους με αυτισμό σε κέντρο φροντίδας – Αναζητούνται από την Αστυνομία

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ – Πάτρα: Συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ μπήκε σε αυλή σπιτιού και έκοψε φοίνικα γιατί εμπόδιζε καλώδια! ΦΩΤΟ

Πάτρα: Σοβάδες έπεσαν δίπλα από σχολείο – Από θαύμα δεν υπήρξε τραυματισμός μαθητή ΦΩΤΟ

Καθηγήτρια κατέρρευσε σε σχολείο μπροστά στους συναδέλφους της και λίγη ώρα μετά ξεψύχησε

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Αρίστος Γεωργίου