Νέο έκτακτο της ΕΜΥ: Διήμερος καύσωνας με 41 βαθμούς – Συναγερμός από αύριο με πολύ ισχυρούς ανέμους και μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς

08/07/2025 | 13:26

Ο καύσωνας είναι εδώ και σύμφωνα με την επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου πολύ υψηλές θερμοκρασίες προβλέπονται στην ανατολική κυρίως χώρα έως και αύριο Τετάρτη (09-07-25), ενώ την Πέμπτη (10-07-25) αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. Βαθμιαία από το μεσημέρι της Τετάρτης (09-07-25) θα επικρατήσουν ισχυροί άνεμοι.

Ειδικά όσον αφορά στους ανέμους οι μετεωρολόγοι εφιστούν μεγάλη προσοχή για την Τετάρτη καθώς θεωρείται πολύ πιθανός όχι μόνο ο κίνδυνος πυρκαγιάς αλλά και η γρήγορη εξάπλωσή της.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ για τον καύσωνα οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν ως εξής:

Σήμερα Τρίτη (08-07-25) οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν:

α) στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 39 με 40 και στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο τοπικά τους 41 βαθμούς Κελσίου.

β) στα δυτικά ηπειρωτικά, κυρίως στη δυτική Πελοπόννησο, τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

γ) στα νησιά του Ιονίου τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

δ) στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τοπικά στην Κρήτη τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη (09-07-25) αναμένεται μικρή πτώση των θερμοκρασιών στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν:

α) στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 38 με 40 και στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο πιθανώς τοπικά τους 41 βαθμούς Κελσίου.

β) στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τοπικά τους 37 με 38 και πιθανώς τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Επισημαίνεται ότι:

Α. Στις παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη από τη θερμοκρασία στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Β. Η σχετική υγρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα (ενδεικτικά 20% με 30% τις μεσημβρινές ώρες στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας).

Γ. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες την Τετάρτη στα αστικά κέντρα θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα και θα κυμαίνονται περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Όσον αφορά στους ανέμους η ΕΜΥ προβλέπει:

α) Ισχυροί δυτικοί άνεμοι θα πνέουν από το μεσημέρι της Τετάρτης (09-07-25) στην κεντρική και τη νότια ηπειρωτική χώρα.

β) Πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν από το απόγευμα της Τετάρτης (09-07-25) στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά και από νωρίς το βράδυ στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

γ) Πολύ ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι θα επικρατήσουν τη νύχτα Τετάρτης (09-07-25) προς Πέμπτη (10-07-25) στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

ΠΗΓΗ

Ο Μάικλ Ντάγκλας απολαμβάνει το τέλος της καριέρας του

Οι 4 λόγοι που δεν μπορούμε να αντισταθούμε στις ασπρόμαυρες γάτες

ΗΠΑ: Ο Τραμπ λέει ότι η προθεσμία της 1ης Αυγούστου για τους δασμούς δεν θα αλλάξει

Ευάννα Ζουμπούρογλου: «Το πρώτο διάστημα της εγκυμοσύνης μου ήθελα πολύ να τρώω τουρσί»

Ο γιος του Κάρλο Αντσελότι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μποταφόγκο

Γιόνας Βαλαντσιούνας για το μέλλον του: «Όταν ολοκληρωθεί η ανταλλαγή θα καταλήξουμε σε ένα σχέδιο»

Συνάντηση Γιώργου Παπανδρέου με τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, κ. Δαμιανό

Κ. Χατζηδάκης για Λιβύη: Χρειάζεται αποφασιστικότητα σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο