Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και το Σάββατο στη Δυτ. Ελλάδα – ΧΑΡΤΗΣ

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Σάββατο 05 Ιουλίου 2025, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Βραδιά από την ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ

Εθελοντικές αιμοδοσίες το Σαββατοκύριακο σε Αλεποχώρι και Φλόκα Αχαΐας

Κινητά, social και βιντεοπαιχνίδια: Η συμπεριφορά των παιδιών το… κλειδί

Γιατί να προτιμήσετε τη χοιρινή μπριζόλα στο τηγάνι;

Η Κάιλι Τζένερ κάνει το επόμενο βήμα στη σχέση της με τον Τιμοτέ Σαλαμέ

Τα επικίνδυνα λάθη που κάνουμε το καλοκαίρι όσοι έχουμε σκύλο

Η Ιερά Μητρόπολη Πατρών παρούσα στη Ναυτική Εβδομάδα

Δεν πέρασε η πρόταση μομφής στη Βουλγαρία – Επιβίωσε η κυβέρνηση Ζελιάσκοφ