«Λώξη»: Ωδή στη συμπερίληψη και την ισότητα, στον Δημοτικό Κινητό Κινηματογράφο Πάτρας

04/07/2025 | 15:33

Η ενότητα του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου συνεχίζεται στις 21:30, την Δευτέρα 7 Ιουλίου με την ταινία «Λώξη», η οποία θα προβληθεί στο προαύλιο του νέου Δημαρχείου.

Η ταινία η οποία αποτελεί ωδή στη συμπερίληψη και την ισότητα με κεντρικό κινηματογραφικό – και όχι μόνο – πρόσωπο, την «Λώξη» (Λωξάνδρα), ένα κορίτσι με σύνδρομο Down, το οποίο στα 29 του χρόνια καλείται να συμμετάσχει στη νέα παραγωγή στην κεντρική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

Η μητέρα της αποφασίζει να δεχτεί την πρόσκληση, θεωρώντας ότι είναι για το καλό της κόρης της. Η Λωξάνδρα θα παλέψει σκληρά για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας πραγματικότητας με το ζητούμενο να μη είναι άλλο από το αν Θα τα καταφέρει, καθώς καλείται να γίνει η πρώτη Ελληνίδα ηθοποιός με σύνδρομο Down.

Οι δυσκολίες και οι προκλήσεις του εγχειρήματος θα κάνουν άμεσα την εμφάνισή τους οδηγώντας την στα όρια της. Επί 6 μήνες η Λώξη κάνει πρόβες και φίλους, ερωτεύεται, διασκεδάζει, απογοητεύεται και συνεχίζει ξανά και ξανά να διεκδικεί προσβασιμότητα στην πράξη, ανατρέποντας ένα στερεότυπο τη φορά.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Ζάχος, Θανάσης Καφετζής, Σενάριο: Δημήτρης Ζάχος, Θανάσης Καφετζής, Διεύθυνση φωτογραφίας: Δημήτρης Ζάχος, Θανάσης Καφετζής, Μοντάζ: Χρόνης Θεοχάρης, Ήχος: Χρήστος Γούσιος

Μουσική: Kolida Babo, Παραγωγή: Cutaway Film, Παραγωγοί: Δημήτρης Ζάχος, Θανάσης Καφετζής, Συμπαραγωγή: ΕΚΚ, ΕΡΤ, Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα, Έτος Παραγωγής:2024, Διάρκεια: 87′.

Η ταινία θα επαναπροβληθεί στις 9.30 το βράδυ την Τετάρτη 9 Ιουλίου στην Παραλία Προαστείου (Πλατανόδασος)

Η παρακολούθηση των προβολών του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου είναι δωρεάν.

Πάτρα: Αδιανόητο περιστατικό – Έβαλαν εμπρηστικό μηχανισμό στο σπίτι του επειδή κατέθεσε ως μάρτυρας σε περιστατικό που εμπλέκονται (ΦΩΤΟ)

Θρήνος στην Πάτρα: “Έφυγε” η δικηγόρος Τέτη Τζαμαλούκα – Την Παρασκευή η κηδεία της

Αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου: Πότε παραδίδονται τα τελευταία χιλιόμετρα

Ξέσπασε ο Αντώνης Κανάκης: «13 ώρες εργασίας το 2025 σε μια ευρωπαϊκή χώρα και η Νίκη Κεραμέως με 1,3 εκατομμύριο»

Πάτρα: Νέο επεισόδιο μεταξύ ανηλίκων – Έστησε καρτέρι για να εκδικηθεί επειδή τον έδειραν το Σάββατο

Αχαΐα: Άνδρας υπέστη ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια εργασιών, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Πάτρα: “Άγουροι” εκβιαστές με λίστα θυμάτων συμμαθητές τους – Ζητούσαν χρήματα για να μην τους ξυλοκοπήσουν και προκαλέσουν φθορές ακόμα και στα σπίτια τους!

Τούμπαρε ΙΧ – Ένα άτομο στο νοσοκομείο του Ρίου (ΒΙΝΤΕΟ)