Δημοσκόπηση Pulse: Η διαφορά των κομμάτων, τι λένε οι πολίτες για ΟΠΕΚΕΠΕ, Μέση Ανατολή και ελληνοτουρκικά (ΒΙΝΤΕΟ)

02/07/2025 | 21:04

Στις 15 μονάδες κατέγραψε η Pulse το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ, στη μέτρηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ. Η δημοσκόπηση δείχνει ότι το εκλογικό σώμα μόνον ανεπαίσθητα επηρεάζεται προς το παρόν από την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ: Όλα τα κόμματα – πλην της Πλεύσης που χάνει μιάμιση μονάδα και του ΣΥΡΙΖΑ που κερδίζει μία – καταγράφουν στην πρόθεση ψήφου τα ίδια ποσοστά σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της εταιρείας., ενώ εμφανίζεται και οριακή μείωση των αναποφάσιστων. 
 
Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση «βγάζει» – αν και οριακά – 9 κόμματα στη Βουλή, ενώ καταγράφεται μία μείωση μισής μονάδας στην «γκρίζα ζώνη». 

Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ είναι στο 28,5%, δηλαδή  λίγο πάνω από τα ποσοστά των ευρωεκλογών, ενώ το ΠΑΣΟΚ καταγράφεται στα ποσοστά του… 1974, στη δεύτερη θέση αλλά χωρίς αξιώσεις πρωτιάς. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποχωρεί σταθερά αλλά αργά, παραμένοντας 3 μονάδες πάνω από την Ελληνική Λύση. Η Πλεύση Ελευθερίας προηγείται μεταξύ εκείνων που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν για να εκφράσουν τον θυμό τους – με δεύτερη την Ελληνική Λύση στο συγκεκριμένο κοινό. Αντίθετα, πέφτει στην τέταρτη θέση στην ομάδα των ψηφοφόρων που λένε ότι θα ψηφίσουν με βάση του ποιος τους δίνει ελπίδα – που είναι το 48% του συνόλου. Στο πεδίο αυτό κυριαρχεί η ΝΔ , όπως και σε εκείνους που ψηφίζουν αναζητώντας σιγουριά, αλλά και σε όσους προτίθενται να δώσουν ψήφο επιβράβευσης. 

Οι πολίτες εκφράζουν ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά, αλλά και για την κρίση στη Μέση Ανατολή. Παράλληλα,  τρεις στους τέσσερις δηλώνουν ότι θεωρούν σημαντική την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ , ωστόσο οι γνώμες μοιράζονται όταν το ερώτημα αφορά του ποια κόμματα αγγίζει το συγκεκριμένο ζήτημα: Το 33% απαντά «την σημερινή κυβέρνηση», ένα άλλο 33% λέει «όλα τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει και το 23% κάνει λόγο για «ολόκληρο το πολιτικό σύστημα». 

Πάτρα: Λήξη συναγερμού για τη νεαρή που απειλούσε να πέσει από ταράτσα – ΝΕΟΤΕΡΑ (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Βρέθηκε η τσάντα της 16χρονης Λόρας στου Ζωγράφου – Καλοστημένο σχέδιο για να φύγει από το σπίτι της “βλέπουν” οι αρχές

Πάτρα: 50χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του – Βρέθηκε νεκρός με τραύμα από μαχαίρι

Πάτρα: Στην κυκλοφορία ξανά από την Πέμπτη η Περιμετρική

“Πάτρα Ενωμένη”: Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση για την κοπή πίτας της παράταξης – Κ. Σβόλης: “Το 2028 θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για το Δήμο” (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ στιγμές στον “αέρα” – Ο Θ. Κατερινόπουλος έσωσε σε live μετάδοση τον άνδρα που απειλούσε να πέσει από κτίριο στην Ομόνοια (ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Το «θρίλερ» με την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας – Τι λένε ο πατέρας και η φίλη της αγνοούμενης

Ο Ανεστίδης βρίζει χυδαία τον Μητσοτάκη on camera – Άθλιες αισχρότητες (ΒΙΝΤΕΟ)