Mεγάλη φωτιά στη Βουρβουρού Χαλκιδικής – Ήχησε το 112 (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

02/07/2025 | 16:44

Συναγερμός στην Πυροσβεστική από τη φωτιά που ξέσπασε στη Βουρβουρού Χαλκιδικής το μεσημέρι της Τετάρτης (2.7.25).

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Λιβάρι στη Βουρβουρού στον δήμο Σιθωνίας στη Χαλκιδική. «Να έρθουν άμεσα να βοηθήσουν τα εναέρια μέσα. Κινδυνεύουμε και εμείς οι ίδιοι εδώ που βρισκόμαστε», λέει στο newsit.gr ο δήμαρχος Σιθωνίας, Ιωάννης Μαλλίνης.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Κινητοποιήθηκαν 65 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων της 2ης ΕΜΟΔΕ, 20 οχήματα, εθελοντές, οκτώ αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς συνδράμουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Από το 112 εστάλη μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής. «Αν βρίσκεστε στην περιοχή απομακρυνθείτε προς Νικήτη», αναφέρεται στο μήνυμα.

Η φωτιά καίει δασική έκταση και η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν κινδυνεύει κάποιος οικισμός.

ΠΗΓΗ

«Θραύσματα»: Ομαδική έκθεση τεσσάρων σημαντικών δημιουργών στο Καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Ειδική αστυνομική επιχείρηση στον Ασπρόπυργο – Συνελήφθησαν 13 άτομα

Είδατε να τρέχουν σάλια από τη γάτα σας; 5 πράγματα που μπορεί να συμβαίνουν

Αιματηρή απόπειρα ληστείας στο Τραγανό Ηλείας – Μαχαίρωσαν εργάτη για … λίγα ευρώ

Νίκος Τζανάκος: Τελικά οι προστατευόμενοι φανοστάτες, βαπτίστηκαν μόνο για λίγες ώρες αντίγραφα!

Αυτό είναι το μυστικό για να χάσουμε λίπος

Πυροβολισμοί έξω από νυχτερινό μαγαζί στο Σικάγο – Τουλάχιστον 3 νεκροί και 16 τραυματίες

Κούτρας Κωνσταντίνος:  Έγραψε το απόλυτο 20 στις πανελλαδικές!