Ο Ιούλιος ετοιμάζεται να μας “κάψει” – Πότε έρχονται νέα 40άρια

30/06/2025 | 09:27

Μικρή ανάπαυλα από τη ζέστη τις επόμενες ημέρες, αλλά ο Ιούλιος ετοιμάζεται να «ανάψει» για τα καλά, με νέο κύμα καύσωνα να απειλεί μεγάλο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου, η Δευτέρα ξεκινά με ηλιοφάνεια σχεδόν παντού, με λίγες μόνο συννεφιές στα βορειοανατολικά και εξασθένηση των βοριάδων. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν στους 32 βαθμούς στα κεντρικά ηπειρωτικά, στους 28 στα νότια, ενώ στα δυτικά ο υδράργυρος θα φτάσει ακόμη και τους 35 βαθμούς. Στα ανατολικά νησιά, η θερμοκρασία θα παραμείνει πιο ήπια, αγγίζοντας τους 31.

Ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη μεταβολή την Τρίτη, με μπόρες και τοπικές καταιγίδες να εκδηλώνονται σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Την Τετάρτη, τα φαινόμενα μετατοπίζονται προς την κεντρική Μακεδονία, ενώ οι άνεμοι ενισχύονται εκ νέου, κυρίως στο Αιγαίο. Από Πέμπτη και Παρασκευή, ο καιρός σταθεροποιείται και επανέρχεται σε καλοκαιρινό μοτίβο, χωρίς φαινόμενα.

Η θερμή «εισβολή» ξεκινά 5 Ιουλίου – Στους 41°C σε πόλεις–καμίνια

Από την Παρασκευή 5 Ιουλίου και για τουλάχιστον τέσσερις ημέρες, η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με νέο κύμα ζέστης. Όπως προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου, η κορύφωση αναμένεται το διήμερο 7–8 Ιουλίου, όταν και η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 39 βαθμούς στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές.

Όμως, σε κλειστές πεδινές ζώνες μακριά από τη θάλασσα, αλλά και στα μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Αθήνα, η Λάρισα και η Θεσσαλονίκη, Πάτρα δεν αποκλείεται το θερμόμετρο να «χτυπήσει κόκκινο» με τιμές έως και 40 ή και 41 βαθμούς Κελσίου.

clipboard06-30-202501.jpg

Πότε θα «πέσει» ξανά η θερμοκρασία

Η ζέστη θα υποχωρήσει σταδιακά από τις 9 Ιουλίου, με τις μέγιστες τιμές να επιστρέφουν στους 36–37 βαθμούς, χωρίς ωστόσο να σημαίνει ότι ξεμπερδέψαμε με τα κύματα καύσωνα του καλοκαιριού.

Ο Ιούλιος ξεκινά δυναμικά και απαιτεί επαγρύπνηση. Οι ευάλωτες ομάδες και οι κάτοικοι των πόλεων θα πρέπει να λάβουν έγκαιρα μέτρα προστασίας, καθώς το επόμενο κύμα ζέστης φαίνεται πως θα είναι το πιο ισχυρό του φετινού καλοκαιριού – μέχρι το επόμενο.

Αδιανόητος καυγάς σε κλαμπ στη Ζάκυνθο, μπουνιές και σπρωξίματα ανάμεσα σε τουρίστες

Σύλληψη 23χρονου στις Σπέτσες για ναρκωτικά

Σλάβια Πράγας: Ανανέωσε έως το 2028 ο Χρήστος Ζαφείρης

Υπόθεση Αμαλιάδας: Ποιο ιατρικό εύρημα δείχνει ασφυξία

«Θερμή» στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στη Τεχνική Εκπαίδευση και στις σχολές της ΔΥΠΑ – ΕΠΑΣ

Στα “κίτρινα” και την Τρίτη η Δυτ. Ελλάδα – ΧΑΡΤΗΣ

ΠΑΟΚ: Στη Θεσσαλονίκη ο Τέιλορ

Μεγάλος σεισμός στη Νάπολη